Posle 27 godina železnička stanica "Vukov spomenik" povratiće stari sjaj: Poznata cena rekonstrukcije

12.04.2022

09:30

0

Neki od radova već su izvedeni, stanica je okrečena i sređena su četiri ulaza u stanicu

Posle 27 godina železnička stanica "Vukov spomenik" povratiće stari sjaj: Poznata cena rekonstrukcije
zeleznicesrbije.com - Copyright zeleznicesrbije.com

Prvi put posle 27 godina od kada je železnička stanica "Vukov spomenik" puštena u rad i u saobraćaj obezbeđena su finansijska sredstva da se sredi i rekonstruiše prva podzemna železnička stanica u regionu.

- Do sada praktično nije ni bilo nekih većih ulaganja u uređenje stanice. Ona danas ovako lepo izgleda zahvaljujući velikom entuzijazmu i privrženom radu železničara. Zahvaljujući pomoći i podršci države i velikom zalaganju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za ovu godinu je za uređenje železničke stanice "Vukov spomenik" izdvojeno tri miliona evra - rekao je za Tanjug Nenad Stanisavljević iz "Infrastruktura Železnice Srbije".

On je naveo da su neki od radova već izvedeni, stanica je okrečena, sređena su četiri ulaza u stanicu, oprani su stubovi, osposobljeni su toaleti.

- Ozbiljni radovi predstoje. Najznačajnija će biti rekonstrukcija ili zamena eskalatora, odnosno pokretnih stepenica bez kojih ne može da funkcioniše stanica jer se peroni nalaze na dubini od 40 metara i za to će biti izdvojen najveći iznos finansijskih sredstava - rekao je Stanisavljević.

On je dodao da će pored toga informacione table biti sređeno i električno osvetljenje i da će posle 27 godina stanica "Vukov spomenik" povratiti stari sjaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike