Radovi u Nemanjinoj napravili pravi karambol: Direktna spona između centra i Novog Beograda ukinuta, građani čekaju autobus i po pola sata!

05.08.2022

06:45

0

Sugrađanin Marko Radić, koji na posao putuje tramvajem broj 7 na Novi Beograd, za 24sedam kaže da zbog radova u Nemanjinoj i Resavskoj ima veliki problem da stigne na svoje radno mesto

Radovi u Nemanjinoj napravili pravi karambol: Direktna spona između centra i Novog Beograda ukinuta, građani čekaju autobus i po pola sata!
Tan2022-7-19_12921743_0 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Radovi na rekonstrukciji tramvajskog koloseka na raskrsnici Nemanjine i Resavske ulice napravili su pravi karambol kada je reč o javnom gradskom prevozu, jer je veliki broj tramvajskih i autobuskih linija privremeno ukinut. 

Radovi koji će trajati do 31. avgusta najveći zbrku napravili su putnicima koji su tim putem išli preko reke, tačnije do Novog Beograda. Pa tako, tramvaji koji saobraćaju na linijama 9 i 7, a koji su išli skroz do Bloka 45, od 16. jula voze izmenjeno. 

Linija 9 će do kraja meseca saobraćati od Banjice do Slavije i nosiće oznaku 9L, dok će linija 7 nositi oznaku 7L i voziće na relaciji Ustanička - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Blok 45.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Takođe, linija 2 se ukida, a 12 se deli na dva dela, pa će tako saobraćati na relaciji Tašmajdanski park - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Banovo brdo, kada će nositi oznaku 12L, i na relaciji Omladinski stadion - Tašmajdanski park, kada će nositi oznaku 12L1.

- Nisam znao da rade tramvaji, a trebalo je da idem do Bloka 45. Ušao sam u 9 u Vojvode Stepe, kad ono, vozač je stao na Slaviji i svi putnici su morali da izađu. Poludeo sam, jer sam onda morao da presedam, da idem čak do centra grada ne bih li ušao u autobus 95, koji me je dovezao do Bloka 45. Putovao sam skoro dva sata taj dan - požalio se za 24sedam jedan Novobeograđanin. 

A šta je sa autobusima? 

Tanjug/Sava Radovanović
 

Pored tramvaja, Beograđani imaju problem i sa autobusom koji saobraća na liniji 74, koji od početka radova, u smeru ka Mirijevu, vozi Nemanjinom, pa Slavijom, Beogradskom i Bulevarom kralja Aleksandra, dok u smeru ka Bežanijskoj kosi vozila na liniji 74 idu redovnom trasom.

Sugrađanin Marko Radić, koji na posao putuje tramvajem broj 7 na Novi Beograd, za 24sedam kaže da zbog radova u Nemanjinoj i Resavskoj ima veliki problem da stigne na svoje radno mesto.

Tanjug/Sava Radovanović
 

- Živim kod Crkve Svetog Marka i tramvaj sam hvatao na stanici u Resavskoj. Međutim, sada se ulica radi i njom ne idu tramvaji. S druge strane, najbliži prevoz mi je autobus 74 ili Eko1, i to je bukvalno jedina veza sa Sava centrom. Ali ovi autobusi su toliko retki da ako vam "pobegne", onda se čeka i po pola sata da naiđe drugi. Jutros sam otišao na stanicu i kada sam preko servisa proveravao kada mi nailazi autobus, video sam da je Eko1 udaljen 25 stanica. Srećom, 74 je naišao posle pet minuta. Ali pre neki dan mi se desilo da su oba autobusa udaljena više od 10 stanica. I onda vam ostane samo da čekate - objasnio je on.

Tanjug/Sava Radovanović
 

Naš sagovornik dodaje da mu nije jasno zbog čega nisu pojačane linije na relaciji 74 i Eko1, jer je to bukvalno jedini način da građani ovog dela grada stignu do Sava centra.

- Ukinuta je "sedmica" kao jako dugačka linija, ali zato nema prave alternative za nju. A linije koje vode ka ovom delu Novog Beograda nisu pojačane - požalio se naš sagovornik.

Takođe, portal 24sedam pokušao je da dođe do odgovora u Sekretarijatu za saobraćaj zbog čega nisu pojačane linije 74, kao ni  "alternativne" tramvajske kako bi putnici brže stizali do željenih odredišta, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.  

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike