Muke putnika sa tramvajem "sedmicom": U jutarnjim časovima čekaju i više od pola sata!

30.06.2022

06:30

0

Skoro svakodnevno prođe barem jedan tramvaj "za garažu" i to baš u terminu kada bi "sedmica" trebalo da naiđe u jutarnjim časovima

Muke putnika sa tramvajem "sedmicom": U jutarnjim časovima čekaju i više od pola sata!
tramvaj 7 Beograd - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Gradski prevoz u Beogradu neretko kasni, a građani ponekad na stanicama čekaju i više od pola sata u šta je mogao da se uveri i čitalac našeg portala Marko R., koji danima ima problem sa čekanjem na tramvajskoj liniji 7! 

Naime, problem se dešava u terminu između devet i 9.30 časova ujutru kada tramvaja nema uopšte, iako se na sajtu GSP može videti da sa početne stanice u Ustaničkoj ulici ima nekoliko polazaka koji bi mogli u tom terminu biti na stanici u Resavskoj, međutim, Beograđani kao da "čekaju Godoa", a ne tramvaj.

- Svako jutro izađem na stanicu u Resavskoj ulici nešto pre devet i do sada sam čekao najviše desetak minuta u smeru ka Novom Beogradu. Međutim, više od 10 dana čekam "sedmicu" i po 35 minuta, iako bi prema redu vožnje trebalo barem dve da prođu u tom terminu - ističe za portal 24sedam sugrađanin Marko R.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On kaže da je skoro svakodnevna pojava da prođe barem jedan tramvaj "za garažu" i to baš u terminu kada bi "sedmica" trebalo da naiđe.

- Ne znam da li su ti tramvaji stvarno u kvaru ili je neka fora u pitanju zbog reda vožnje. Tek meni je veoma čudno da se svako jutro kvari tramvaj baš na ovoj liniji - ispričao je on.

Odgovor na pitanje zbog čega u jutarnjim časovima nema tramvaja 7 novinari portala 24sedam pokušali su da dobiju od nadležnih iz GSP-a.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Mi u Resavskoj nemamo prolazna vremena za tramvaje, već samo vremena polazaka sa početnih stajališta. Prolazna vremena ne postoje, sve zavisi od gužve u saobraćaju. Jutros je bio pokvaren autobus jednog privatnog prevoznika, pa je zato bio otežan saobraćaj. Nema prolaznih vremena, tako da niko ne može da kaže kada će tačno tramvaj da prođe bilo gde usput. Prosto je nemoguće da nema tramvaja po pola sata - rekli su za 24sedam iz dispečerskog centra GSP-a.

Zvaničan odogovor od službe GSP-a za odnose sa javnošću do izlaska ovog teksta nismo dobili.

Zbog čega tramvaja na liniji 7 nema po pola sata nismo uspeli da saznamo, te će građani izgleda i narednih dana morati da se "naoružaju" strpljenjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike