Radovi u Nemanjinoj menjaju trasu gradskog prevoza: Pet linija će voziti izmenjeno

14.07.2022

09:00

0

Informaciju je saopštilo JKP GSP "Beograd

Radovi u Nemanjinoj menjaju trasu gradskog prevoza: Pet linija će voziti izmenjeno
24sedam - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog radova na tramvajskoj skretnici u Nemanjinoj ulici, u zoni Resavske ulice, od 16. jula do 31. avgusta biće izmenjen režim rada pojedinih linija javnog gradskog prevoza, saopštili su iz JKP GSP "Beograd".

Tramvajska linija 2 se ukida, dok će tramvaji sa linije 7 saobraćati na relaciji Ustanička - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Blok 45 i nosiće oznaku 7L.

Tramvaji sa linije 9 saobraćaće na relaciji Banjica - Trg Slavija i nosiće oznaku 9L.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako se dodaje, tramvajska linija 12 deli se na dva dela, pa će tako saobraćati na relaciji Tašmajdanski park - Vukov spomenik - Dorćol - Pristanište - Banovo brdo kada će nositi oznaku 12L i na relaciji Omladinski stadion - Tašmajdanski park kada će nositi oznaku 12L1.

Kako se navodi, tramvaji marke CAF na linijama 7, 9, 12 i 14 neće izlaziti u saobraćaj (biće zamenjeni).

Vozila sa autobuske linije 74 će u smeru ka Mirijevu saobraćati trasom Nemanjina - Trg Slavija - Beogradska - Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Bežanijskoj kosi saobraćati redovnom trasom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Uspostavlja se autobuska linija 9A (Trg Slavija - Blok 20) koja će u smeru ka terminusu "Blok 20" voziti trasom Trg Slavija - Nemanjina - Balkanska - Mihaila Bogićevića - Karađorđeva - Stari savski most - Zemunski put - Vladimira Popovića - Blok 20.

U smeru ka Trgu Slavija vozila sa te linije ići će trasom Blok 20 - Vladimira Popovića - Zemunski put - Stari savski most - Karađorđeva - Savski trg - Nemanjina - Trg Slavija.

Privremeno se ukidaju stajališta "Savski trg" u oba smera za linije 7, 9 i 12, "RK Beograđanka" i "Tašmajdan" u oba smera za linije 7 i 12, "Pravni fakultet" u oba smera za liniju 7, kao i stajališta "RK Beograđanka" i "Resavska" u smeru ka Mirijevu za liniju 74.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza, dodaje se u saopštenju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike