Podzemni prolaz na Terazijama u rad pušten u petak, a uništen u subotu! (FOTO)

13.06.2022

16:35

0

Protiv NN lica podneta je krivična prijava

Podzemni prolaz na Terazijama u rad pušten u petak, a uništen u subotu! (FOTO)
a51d6283a339926716a7205f42feaa47_7515999726 - Copyright Beoinfo

Javno preduzeće "Putevi Beograda" saopštili su da je rekonstruisani podzemni prolaz kod hotela Balkan, nakon što su ga nepoznate osobe tokom vikenda oštetile, ponovo u funkciji, a protiv NN počinilaca podneta je krivična prijava.

Iz tog preduzeća podsećaju da je podzemni prolaz kompletno rekonstruisan posle 50 godina korišćenja, da je pušten u upotrebu u petak, a da se incident dogodio u noći između petka i subote.

- Ugrađene su nove pokretne stepenice i nova podizna rampa za osobe sa invaliditetom, zamenjene su mermerne obloge na zidovima i mermerne ploče na stepeništu, postavljena je nova čelična konstrukcija nadstrešnice sa novim staklima i plafonom, ugrađena je LED rasveta, obnovljena je hidroizolacija i elektroinstalacija, postavljeni su novi oluci i odvodne rešetke - naveli su iz JP "Putevi Beograda"

NN lica su u noći između petka i subote nekoliko puta bezrazložno isključivali pokretne stepenice preko sigurnosnog prekidača, a na kojim je uz sve ispisan i grafit. Njihov rad bio je onemogućen ubacivanjem metalnih predmeta - šrafova u gazišta eskalatora.

Takođe, pokušano je i vađenje LED sijalica iz plafona nadstrešnice.

Eskalator, čija je vrednost oko 60.000 evra, u međuvremenu je popravljen i normalno funkcioniše, a grafit je uklonjen. 

Beoinfo
 

Iz "Puteva Beograd" su podsetili da je tokom aprila i maja oštećeno šest stakala na ulazima u pešački podzemni prolaz u Jurija Gagarina - kod Tržnog centra "Piramida" i izvađeni su komandni paneli iz podiznih platformi za osobe za invaliditetom.

Nastalu štetu od preko milion dinara tada je sanirala, kako su dodali, kompanija DPC kao privatni partner u okviru javno-privatnog partnerstva sa JP "Putevi Beograda".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike