Vesić u Mladenovcu: Do 2026. biće završen projekat BG voza - umesto tri, voz će ići do 40 puta dnevno

30.03.2022

16:29

0

Vesić je zajedno sa predsednikom opštine Vladanom Glišićem i saradnicima obišao mesta Senaju, Jagnjilo, Međulužje, kao i Mladenovac

Vesić u Mladenovcu: Do 2026. biće završen projekat BG voza - umesto tri, voz će ići do 40 puta dnevno
f5c7f906b95b52e768977813c62d922e_3620108612 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je svojom pokretnom kancelarijom nekoliko mesta u opštini Mladenovac i tom prilikom razgovarao s građanima ove opštine.

Vesić je zajedno sa predsednikom opštine Vladanom Glišićem i saradnicima obišao mesta Senaju, Jagnjilo, Međulužje, kao i Mladenovac.

- Zadovoljan sam što smo u svakom mestu nešto uradili. U Senaji radimo dečje igralište, most i kopamo bunar zahvaljujući kome će selo dobiti vodu. Obišao sam i iskopavanje reni bunara, a u ovom trenutku u Mladenovcu kopamo njih devet i oni će obezbediti novih 45 litara vode. Sada ova opština ima između 100 i 105 litara vode, što znači da će se kapacitet povećati za preko 40 procenata. To će definitivno rešiti problem sa vodosnabdevanjem u Mladenovcu - istakao je Vesić.

Beoinfo
 

Prema njegovim rečima, u Jagnjilu je urađena nova kapela na groblju, što su građani i tražili, a osim toga radiće se i mesna zajednica.

– Posetio sam i Ivanču, gde takođe radimo kapelu, u Međulužju radimo sportski teren i dečje igralište, kao i kapelu, kanalizaciju, gasifikaciju. Radimo i trotoare, tako da kad je Međulužje u pitanju siguran sam da se decenijama nije više radilo nego sada. U Mladenovcu radimo i tri dečja igrališta, što smo dogovorili sa građanima, biće još ovakvih igrališta jer je to i potrebno ovoj opštini. Potrebna su i igrališta za kućne ljubimce, ali i drugi sadržaji. U Mladenovcu radimo i veliki broj zgrada, sređuju se ulazi, poštanki sandučići i time pokazujemo da nam je svaki deo Beograda važan. Mladenovac nam je važan koliko i Terazije i svi treba da imaju isti komfor života – naglasio je Vesić.

Beoinfo
 

On je rekao da se trenutno radi projektovanje sekundarne vodovodne mreže za 12 mesnih zajednica, nakon čega će Grad Beograd graditi ovu sekundarnu mrežu.

- U međuvremenu će 2024. biti završena poslednja faza vodovoda Makiš-Mladenovac tako da će i Mladenovac biti priključen na gradsku fabriku vode u Makišu. To znači da će svaka kuća u tih 12 poslednjih mesnih zajednica imati stabilno vodosnabdevanje. Time ćemo rešiti te osnovne stvari važne za život građana, a kroz projekat "Čista Srbija" sigurno će više od 50 odsto Mladenovca biti pokriveno kanalizacijom. Ostatak ćemo raditi kao što radimo u Međulužju sa postrojenjima za preradu otpadnih voda koja su izdvojena za jedno selo - precizirao je Vesić.

Beoinfo
 

On je naglasio da će do 2026. biti završen i projekat BG voza što znači da će se sa sadašnjih tri ili šest polazaka dnevno od Beograda do Mladenovca i obratno povećati na između 30 i 40 dnevnih polazaka.

- Tako ćemo podići svaki deo grada jer to je prava politika koju ljudi žele da vide i da osete, a koja znači da bolji kvalitet života - istakao je Vesić i dodao da je zadovoljan kako se radi u Mladenovcu i da je Grad Beograd u tome mnogo pomogao.

On je posebno naglasio da će sigurno biti izgrađena jedna fabrika u Mladenovcu koja bi pokrila Sopot i Mladenovac, te da će se na taj način rešiti problem nezaposlenosti u ovom delu grada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike