Vesić obišao naselja Umka i Rušanj - razgovor o problemima, planovima i inicijativama (FOTO)

30.01.2022

12:50

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije “Beograd pobeđuje" svojom pokretnom kancelarijom obišao naselja Umka i Rušanj

Vesić obišao naselja Umka i Rušanj - razgovor o problemima, planovima i inicijativama (FOTO)
Umka Vesić - Copyright Facebook/ Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije “Beograd pobeđuje”, svojom pokretnom kancelarijom obišao naselja Umka i Rušanj i sa meštanima ovog dela opštine Čukarica razgovarao o problemima, planovima i inicijativama.

Kao najveći problem meštana Umke istakao je veliko klizište, koje se nalazi na samom putu Obrenovac-Beograd, navodeći da se radi na rešavanju tog problema i da je počelo otkupljivanje zemlje.

Država je, kaže, obezbedila novac koji će do kraja godine biti isplaćen meštanima.

- "Putevi Srbije" su raspisali tender za projektovanje nove saobraćajnice, koje podrazumeva i sanaciju klizišta, i na taj način će konačno biti uređen put Beograd-Obrenovac, što će biti dobro za sve građane koji žive u Umci - rekao je Vesić.

Druga dobra vest za meštane je, kaže Vesić, izgradnja kanalizacije, jer sva okolna sela, kao i Umka i Rušanj, nemaju kanalizaciju.

- U okviru projekta ''Čista Srbija'' potpisuje se ugovor za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, koja predstavlja skoro 100 kilometara sekundarne kanalizacije, između ostalog i ovde u Umci - rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da će se na taj način rešiti bitan problem.

Sa meštanima je pričao i o izgradnji petlje kod Pećana, dodatnim asfaltiranjima i o uvođenju mini-bus linije koja bi povezala Moštanicu i Umku.

 

Nadležni za javni gradski prevoz će, kaže Vesić, izaći na teren i proveriti da li to može da se uradi.

Vesić se osvrnuo i na stvari koje su urađene u samoj Umci, kao što je obnova fiskulturne sale Osnovne škole “Dositej Obradović” u kojoj je danas održan sastanak sa građanima.

On je rekao da su nadležni napravili dobar plan kako da građanima poboljšaju život u Umci i Rušnju, i da je suština njegove pokretne kancelarije da čuje probleme meštana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike