Pokretna kancelarija danas u selu Vlaška: Meštani traže rešenja problema koji ih tište (FOTO)

11.12.2021

13:42

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je obavestio žitelje da će ove godine početi sa projektovanjem rekonstrukcije škole "Bora Lazić"

Pokretna kancelarija danas u selu Vlaška: Meštani traže rešenja problema koji ih tište (FOTO)
Vlaška pokretna kancelarija - Copyright Facebook/ Goran Vesić

Meštani sela Vlaška u punoj meri istoristili su danas priliku sa u razgovoru zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i predsednikom opštine Mladenovac Vladanom Glišićem, zatraže rešenja više problema koji ih tište.

Pokretna kancelarija" je zbog zimskih prilika dobila šator postavljen u lokalnoj školi, u kome je pedesetak meštana otvoreno izložilo probleme - od nedostatka atarskih puteva, pešačkih staza, zebri, pa do sanacije ključnih saobraćajnica, izgradnji fiskulturne sale, priključenja na vodovod i gas, te finansiranja kulture.

Posebno su naglasili potrebu za sanacijom centralnog puta, koji je oštetila teška mehanizacija izvlačeći pesak, što su ranije prijavili nadležnima, i na šta je odgovoreno da će komunalna policija hitno reagovati, a da će put biti saniran.

Tokom skupa, Vesić je meštane obavestio da će ove godine početi sa projektovanjem rekonstrukcije škole "Bora Lazić".

- Uradićemo novu fiskulturnu salu i dograditii školu, a realno je da do kraja sledecće godine počnu radovi - rekao je on.

Kao realan ocenjen je predlog meštana da škola tokom rekonstrukcije dobije i posebno predškolsko odeljenje, da mlađa deca ne bi morala u Mladenovac.

Vesić je istakao da će na državnom putu koji prolazi kroz Vlašku biti urađen pešački prelaz kako bi se zaštitila bezbednost meštana koji prelaze.

Meštane je obavestio da će vodovod će biti izgrađen za nekoliko zaselaka sela Vlaška.

- Vlaška ima vodu, ali 12 od 17 sela na teritoriji Mladenovca nemaju. Pa smo odvojili sredstva da Beogradski vodovod i kanalizacija počne sa projektovanjem sekundarne vodovodne mreže za ta sela - rekao je on.

Izgradnja tog vodovoda počeće u 2022. godini, a kako je Vesić istakao, 2024. godine sva sela na teritoriji Mladenovca biće priključena na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac koji će do tada stići u Mladenovac.

- Ove godine je u Mladenovcu zapoceta izgradnja devet novih reni bunara, tako da će biti prošireni kapaciteti sadašnjeg vodovoda - rekao je on.

 

 

Vesić je rekao da su Vlaška i Mladenovac deo projekta "Čista Srbija", pa će tu biti izgrađeno veliko postrojenje za preradu otpadnih voda u gradu, tri manja na teritoriji opštine, i 60 kilometara kanalizacije, od čega će devet biti na teritoriji Vlaške.

- U narednih nekoliko godina, 70 odsto opštine Mladenovac će imati kanalizaciju - rekao je on.

Okupljene meštane Vlaške zamenik gradonačelnika je obavestio da će kroz proširenje BG voza imati polaske vozova ka Beogradu u špicu za do 15 minuta, a van špica za 45 minuta.

Vlaška se ponosi velikim internacionalnim festivalom folklora koji finansira opština Mladenovac.

- Dogovorili smo se da Grad Beograd čvršće stane iz tog festivala. A opština Mladenovac već stoji. Tako ćemo učiniti sve da ljudi koji žive ovde se osećaju da su jednaki sa svim drugim građanima Beograda - poručio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike