Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Obrenovcu: Grad do sad uložio više od osam miliona za izgradnju puteva!

12.02.2022

11:15

0

To znači da smo svake godine u Obrenovcu ulagali oko milion evra u izgradnju puteva - rekao je Vesić

Pokretna kancelarija Gorana Vesića u Obrenovcu: Grad do sad uložio više od osam miliona za izgradnju puteva!
987aedc34fc0ec25eb372d3aa8e5c176_8813147894 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju puta za naselje Dubrava u opštini Obrenovac i tom prilikom najavio da će Grad u narednom periodu realizovati nekoliko projekata u toj opštini.

Vesić je, nakon što je obišao radove svojom pokretnom kancelarijom, rekao da je Grad u prethodnih osam godina uložio više od osam miliona evra u rekonstrukciju i izgradnju novih puteva u toj opštini.

- To znači da smo svake godine u Obrenovcu ulagali oko milion evra u izgradnju puteva - rekao je Vesić.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Naveo je da je u prigradskim opštinama od 2008. do 2013. godine urađena samo jedna ulica, te da se, kaže, sada značajno više ulaže u infrastrukturu u manjim mestima.

- U Dubravi živi većinom stanovništvo romske nacionalnosti, a to govori o tome da mi ne delimo ljude po nacionalnosti, već se trudimo da svi stanovnici Beograda dobiju iste uslove za život - rekao je Vesić.

Dodao je da Grad planira nekoliko važnih investicija na teritoriji opštine Obrenovac, te da je u planu da se raspiše tender za izgradnju gradske pijace.

Tanjug/BeoInfo/Predarg Mitić
 

Rekao je i da je Grad pomogao opštini da započne izgradnju akva parka.

- Sem toga više puta smo govorili o BG vozu i tome da se završava urbanizam kako bismo produžili BG Voz od Surčina do Obrenovca - rekao je Vesić.

Najavio je da će u okviru projekta "Čista Srbija" Grad početi izgradnju fabrika za preradu otpadnih voda i izgradnju kanalizacije koju će dobiti većina mesnih zajednica u Obrenovcu.

- Približavamo se trenutku da u Obrenovcu za četiri ili pet godina više nijedna kuća ne bude bez priključka za kanalizaciju - naveo je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se u obrenovačkim naseljima Mala Moštanica, Barič i Dren priprema asfaltiranje više od 40 malih ulica i ukazao da se na taj način poboljšava kvalitet života meštana.

Dodao je da put za Dubravu povezuje nekoliko sela, te da će meštani moći lakše da stižu do nekih lokacija.

- Ovo je aktivnost koja je planirana od strane mesnih zajednica u proteklom periodu i biće završena tokom ove godine - rekao je Čučković.

Nakon obilaska radova, zamenik gradonačelnika posetio je domaćinstvo Svete Pantelića, koji je tražio da se asfaltira put za Dubravu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike