Upozorenje Amerikancima sa Krima: Džabe zveckate oružjem, ništa nas neće poljuljati

30.10.2021

16:53

0

Neprijateljski ispadi Amerike ne mogu se nazvati drugačije nego provokacija

Upozorenje Amerikancima sa Krima: Džabe zveckate oružjem, ništa nas neće poljuljati
Capture - Copyright Printscreen/YouTube/ OFF TRACK PLACES - Military Aircraft

Šef Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj upozorio je američke vlasti da se uzdrže od provokacija.

Provokacije se tiču ulaska njihovog razarača u Crno more, preneo je "Sputnjik".

- Ovakvi neprijateljski ispadi Amerike ne mogu se nazvati drugačije nego provokacija. Američki brodovi su učestali sa pojavljivanjem kod granica naše zemlje. Bez obzira na to koliko žele da uzdrmaju stabilnost u Crnomorskom regionu, Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da to spreči i da saseče svaku provokaciju, uključujući i kod obala Krima, upozorio je Gempelj.

Kako je dodao, Krim je pouzdano zaštićen i nikakvi pokušaji Amerikanaca i njihovih sluga da zveckaju oružjem kod granica poluostrva neće poljuljati mir Krimljana. 

Podsetimo, američki razarač "Porter" naoružan krstarećim raketama uplovio je u Crno more, njegovo kretanje prate snage ruske Crnomorske flote. 

Ranije je američka mornarica saopštila da štabovi Šeste flote američke mornarice i udarnih pomorskih snaga i snaga podrške NATO-a počinju operacije u Crnom i Sredozemnom moru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike