"On je američki papagaj": Kimova sestra prozvala južnokorejskog lidera

30.03.2021

09:35 >> 09:38

0

Autor: M.A.A.

Pre toga su SAD, Južna Koreja i Ujedinjene nacije osudile severnokorejske balističke probe

"On je američki papagaj": Kimova sestra prozvala južnokorejskog lidera
Profimedia

Severna Koreja je danas nazvala južnokorejskog predsednika Mun Džae-ina “papagajem kojeg je podigla Amerika”, nastavivši oštru retoriku protiv rivala, usled obnovljenih tenzija na Korejskom poluostrvu.

Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kima Džonga Una, je uputila najnovije kritike nakon što je južnokorejski predsednik Mun Džae-in kritikovao balistički program severnih suseda koji je pokrenut prošle nedelje.

Pročitajte još:

Ona je rekla da Munovi “nelogični komentari sa bezobraznim izrazom lica” odražavaju stav SAD, javio je AP.

– Jedva da možemo da izrazimo čuđenje njegovom bezobzirnošću i sramotom – rekla je Kim Jo Džong u izjavi za severnokorejsku državnu televiziju.

SAD, Južna Koreja i Ujedinjene nacije su osudile severnokorejske balističke probe, prve ovog tipa u 2021. godini, što je kršenje rezolucije Saveta bezbednosti UN.

Podsetimo, prošle nedelje Kim Džong Un ispalio je u Japansko more dve balističke rakete, koje su opisane kao nova vrsta taktički vođenog oružja. Neposredno pre toga izveden je još jedan manji test, ali ovog puta predsednik SAD Džo Bjaden nije mogao da ignoriše demonstriranje sile i osudio je lansiranja balističkih raketa jer je time prekršena rezoluciju Ujedinjenih nacija.

– Konsultovali smo se sa saveznicima i partnerima i odgovorićemo na to. Ako su odlučili da situacija eskalira, odgovorićemo u skladu sa tim – rekao je tada Bajeden.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi