U Grčkoj na snazi i dalje stroge mere: Nema letova, a stranci moraju u karantin

04.04.2021

10:52

0

Većina letova iz zemalja koje nisu članice Evropske unije su zabranjeni, sa izuzetkom 10 država, uključujući Veliku Britaniju

U Grčkoj na snazi i dalje stroge mere: Nema letova, a stranci moraju u karantin
Copyright Pixabay

Vlada Grčke je danas saopštila da je produžila zabranu putovanja za domaće letove do 12. aprila, odnosno do 19. aprila za međunarodne letove, s obzirom na to da je broj obolelih od korona virusa porastao.

Putnici koji dolaze u Grčku moraju da pokažu negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata pre polaska i da budu spremni na nasumično testiranje na kovid-19, javio je Rojters.

Svi strani putnici će morati u karantin na sedam dana.

Većina letova iz zemalja koje nisu članice Evropske unije su zabranjeni, sa izuzetkom 10 država, uključujući Veliku Britaniju.

Kada je reč o domaćim letovima, dozvoljeni su samo letovi sa posebnom dozvolom.

Pročitajte još

Inače, Grčka za turiste iz Srbije otvara uskoro granice, tako da će za prelazak biti potrebna ili potvda o vakcinaciji, PCR test ili brzi antigenski test.

Ministar turizna grčke Haris Teoharis je izjavio pre nekoliko dnaa kada je bio u Srbiji  da za decu do 10 godina neće biti potrebni testovi na granici, dok će za decu preko 10 godina, a koja neće biti vakcinisana, biti potreban negativan test.

Turistička sezona, dodao je, u Grčkoj počinje 14. maja, ali postoji mogućnost da će srpskim turistima biti dozvoljen ulazak sredinom aprila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike