Grčka donela odluku: Produžen karantin do Uskrsa

24.03.2021

17:05

0

Autor: M.Vu

Pandemija koronavirusa ne jenjava u Grčkoj, zbog velikog broja novozaraženih ova zemlja je kasifikovana kao visoko rizično područje

Pixabay

Svi putnici koji nameravaju da posete Grčku morem, kopnom ili vazduhom imaće obavezan sedmodnevni karantin.

Pandemija koronavirusa ne jenjava u Grčkoj, zbog velikog broja novozaraženih ova zemlja je kasifikovana kao visoko rizično područje, piše Turistički magazin.

Ulazak u Grčku moguć je samo uz potvrdu o negativnom PCR testu koji je obavila priznata laboratorija, i potvrda mora biti prevedena na engleski jezik. U potvrdi će biti navedeni samo neophodni podaci o putniku, ime, adresa i broj pasoša ili drugog dokumenta sa kojim se ulazi u zemlju. Test ne sme biti stariji od 72 sata.

Pročitajte još:

Sve osobe koje ulaze u Grčku do 5. aprila 2021. godine obavezno moraju imati mere sedmodnevnog boravka u karantinu. Nakon registracije putnici dobijaju potvrdu sa QR kodom koja se automatski šalje mejlom najkasnije na dan ulaska. Za nepoštovanje ove mere, odnosno za eventualno nepotpunu dokumentaciju moguća je kazna od 500 evra.

Ulazak i izlazak za turistička putovanja moguć je samo preko Bugarske, a do daljnjeg ulazak i izlazak preko Albanije ili Severne Makedonije moguć je samo grčkim državljanima, osobama s grčkom dozvolom boravka i osobama sa stalnim boravkom u Grčkoj, navodi Turistički Magazin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti