Rusija upozorila Ukrajinu i Zapad: Približavaju se tački bez povratka, reakcija će biti bolnija nego što misle

27.06.2024

11:03

0

Rjabkov je naglasio da je povratak dijalogu nemoguć nakon što su SAD učestvovale u napadu na Sevastopolj

Rusija upozorila Ukrajinu i Zapad: Približavaju se tački bez povratka, reakcija će biti bolnija nego što misle
Copyright Profimedia

Zapad antiruskim merama sve više prelazi granicu nakon koje nema povratka, a Moskva će odgovoriti na način koji će biti bolan za njega, izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije.

- Neprijatelji treba da znaju da se korak po korak približavaju tački bez povratka. U kom smislu? Neka sami misle i odlučuju, ali ta spoljnopolitička "svedozvoljenost" i zanos sopstvenom nekažnjivošću na kraju će dovesti do toga da će reakcija sa naše strane biti bolnija nego što se danas čini tim lopovima - rekao je Rjabkov u intervjuu za "Izvestija".

Podsetio je da je Evropska unija objavila planove za zaplenu prihoda od nezakonito zamrznute ruske imovine i preusmeravanje tih sredstava za finansiranje vojne pomoći Ukrajini.

- Cinizam svega toga raste do mere da se postavlja pitanje postoji li negde uopšte granica moralnog pada grupe koja danas diktira politiku u Briselu i drugim prestonicama EU - dodao je diplomata.

Što se tiče kontrole naoružanja, Rjabkov je naglasio da je povratak dijalogu nemoguć nakon što su SAD učestvovale u napadu na Sevastopolj.

Profimedia
Sergej Rjabkov

- Ispostavlja se da Amerikanci vode indirektan rat protiv nas, a u brojnim slučajevima se i direktno mešaju u sukob, kao što je bilo sa zastrašujućim udarom na Sevastopolj, kada nikakav napad nalik onom ne bi bio moguć bez unošenja podataka sa američkih izvođačkih sredstava. A samo uvođenje takvih letačkih misija u sistem "atakams" ne sprovodi se bez direktnog učešća američkih stručnjaka - to znamo pouzdano. Ovo je evidentan slučaj direktne umešanosti u sukob. I kako mi, znajući da se to dešava u našoj kući, možemo da sednemo sa njima za isti sto i da se dogovaramo o daljim redukcijama ili prosto samo ograničenjima u oblasti strateškog ofanzivnog naoružanja? Oni moraju shvatiti nemogućnost toga zbog elementarne ljudske logike - zaključio je on.

Ranije je Kijev izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa "atakams" sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Prema poslednjim informacijama, poginule su četiri osobe, a 153 je ranjeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike