Majka ubila tri ćerke: Udavila ih jastucima, sad pokušava da se opravda

26.06.2024

15:13

0

Posle svega je sebi pokušala da oduzme život, a sada je osuđena na 18 godina zatvora

Majka ubila tri ćerke: Udavila ih jastucima, sad pokušava da se opravda
Copyright Printscreen Facebook

Majka koja je ubila svoje tri ćerke održala je emotivan govor na sudu pošto je osuđena na 18 godina zatvora u ustanovi za mentalno zdravlje.

Loren Dikason (41) ubila je svoje dvogodišnje bliznakinje Maju i Karlu i njihovu šestogodišnju sestru Lijen, samo nekoliko nedelja nakon što se preselila na Novi Zeland iz Južne Afrike 2021. godine da započne novi život sa suprugom Grejemom.

Prošlog avgusta proglašena je krivom za ubistvo dece koju je udavila jastucima u novom domu porodice u Timaruu na Novom Zelandu.

Nakon što ih je smestila u krevete, pokušala je sebi da oduzme život.

Priznala je da je ubila devojčice, ali se izjasnila da nije kriva za ubistvo, navodeći kao svoju odbranu postporođajnu depresiju i mentalne poremećaje.

Međutim, na petonedeljnom suđenju proglašena je krivom za ubistvo. Presuđeno je da provede 18 godina u pritvoru u ustanovi za mentalno zdravlje, bez minimalne kazne zatvora.

U ustanovi će biti na obaveznom lečenju dok ne bude dovoljno psihički zdrava da bude prebačena u zatvor.

Printscreen Facebook
 

Preko svog advokata Dikason je preuzela odgovornost za smrt i izvinila se za bol koji je nanela svom mužu.

- Volela sam Lijen, Maju i Karlu svim srcem. Nijedno izvinjenje nikada neće biti dovoljno, a reči će mnogima izgledati isprazno. Želim da ljudi znaju da su mi naše devojke donele toliko radosti i da su bile centar mog sveta. Užasnuta sam svojim postupcima i bolom, nevoljom i traumom koje sam nanela svima koji su ih voleli. Kao i mnogi drugi, nedostaju mi svaki dan - izjavila je.

- Pozivamo druge porodice da traže i reaguju na nezdrave znakove. Pozivamo žene koje imaju simptome postporođajne depresije da kažu onima koje vole. Ovaj bol i slomljeno srce ne mogu se desiti nijednoj drugoj porodici - piše u saopštenju advokata.

Dikason se veći deo života borila sa lošim mentalnim zdravljem, a tokom adolescencije dijagnostikovan joj je depresivni poremećaj. Njeno mentalno stanje se pogoršalo nakon rođenja njenih ćerki, što ju je navelo da traži psihijatrijsko lečenje zbog postporođajne depresije.

U mesecima koji su prethodili ubistvima, Dikason je imala opsesivne misli o povređivanju svoje dece, rekao je sudija.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike