Boing 737 se umalo srušio na kuće! Za nekoliko sekundi propao na 500 stopa: "Probudio sam se i video kako letelica ide ka mom domu" (VIDEO)

21.06.2024

18:02

0

Federalna uprava za avijaciju (FAA) istražuje incident, a Southwest je potvrdio da sarađuje sa njima kako bi rešili sve nepravilnosti

Boing 737 se umalo srušio na kuće! Za nekoliko sekundi propao na 500 stopa: "Probudio sam se i video kako letelica ide ka mom domu" (VIDEO)
Boing opet ima problem - Copyright Printscreen/Iks

U iznenadnom incidentu, avion Boing 737 Southwest Airlines-a iznenada je pao na manje od 500 stopa iznad tla iznad Oklahome, izazvavši paniku među stanovnicima koji su se plašili da će se avion srušiti.

Let Southwest Airlines 4069 bio je udaljen devet milja od aerodroma Vil Rodžers vorld nešto posle ponoći u sredu kada su zapisi pokazali da je avion zaronio na između 400 i 500 stopa dok je leteo iznad srednje škole u gradu Iukon.

Snimak sa nadzornih kamera pokazao je kako Boing 737 MAX-8 zatim lebdi iznad kuća pre nego što je izleteo iz kadra. Federalna uprava za avijaciju (FAA) istražuje incident, a Southwest je potvrdio da sarađuje sa njima kako bi rešili sve nepravilnosti.

Jedan od stanovnika, probuđen zvukom motora aviona, podelio je svoje iskustvo na Facebook stranici Yukon Happenings: "Probudilo me je i pomislio sam da će udariti u moju kuću," napisao je.

Iznenadni pad aviona naterao je kontrolu leta da odmah kontaktira pilota i proveri status leta.

"Soutwest 4069, upozorenje na nisku visinu," moglo se čuti u audio arhivi komunikacije.

Kontrolor je upitao pilota da li je sve u redu, na šta je pilot komercijalnog leta iz Las Vegasa potvrdio da nema problema sa avionom. Avion je zatim povratio visinu, prelazeći sa oko 450 stopa na više od 1.000 stopa dok je preletao srednju školu Iukon, nakon čega je sigurno sleteo na drugi pistu aerodroma.

Iako je avion bezbedno sleteo, nizak prilaz i kasni sat izazvali su zabrinutost među stanovnicima Iukon.

"Bio sam napola između sna i jave, i samo sam čuo to šuštanje," rekao je Spenser Basoco za KFOR. "Prvo sam pomislio da dolazi oluja... jer je zvučalo kao zid vetra. Pogledao sam kroz prozor i video avion. Znao sam da to nije normalno."

 

 

Zvaničnici Southwest Airlines-a potvrdili su da sarađuju sa FAA kako bi utvrdili šta je uzrokovalo nagli pad

. "Southwest prati svoj robustan Sistem za upravljanje bezbednošću i u kontaktu je sa Federalnom upravom za avijaciju kako bi razumeo i rešio sve nepravilnosti u pristupu aviona aerodromu," rekli su u izjavi, dodajući da je bezbednost njihovih putnika i zaposlenih najvažnija.

Ovaj incident se događa u trenutku kada Boing nastavlja da se suočava sa problemima vezanim za bezbednost svojih aviona, uključujući probleme sa stajnim trapom, vrata koja se otvaraju tokom leta i neispravne softverske sisteme koji su doveli do katastrofalnih nesreća u prošlosti. Boing je trenutno pod istragom zbog navodnih prečica u bezbednosnim procedurama, a najnoviji uzbunjivač iz kompanije upozorio je da "neskladni" delovi mogu završiti u avionima 737 Max.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike