Putnici Britiš ervejza preživeli devet sati leta do "nigde"! Redovan let traje oko 30 ili 40 minuta duže, i da - Boing je

12.06.2024

19:33

0

Britiš ervejz je saopštio da je odluka o povratku u London doneta iz predostrožnosti zbog "manjeg tehničkog problema"

Putnici Britiš ervejza preživeli devet sati leta do "nigde"! Redovan let traje oko 30 ili 40 minuta duže, i da - Boing je
Boeing 787-9 Dreamliner - Copyright Profimedia

Putnici na letu Britiš ervejza suočili su se s neuobičajenim devetosatnim putovanjem koje ih je odvelo "nigde", nakon što je njihov avion pretrpeo tehničke poteškoće iznad Kanade i vratio se u London.

Boing 787-9 Dreamliner je u ponedeljak krenuo sa londonskog aerodroma Hitrou ka interkontinentalnom aerodromu Džordž Buš u Hjuston, Teksas. Međutim, problemi su nastali kada je avion stigao do Severne Amerike, što je primoralo letelicu da se vrati u London. Let je krenuo u ponedeljak u 9:27 časova i sleteo nazad na Hitrou u 6:54 sledećeg dana, prešavši ukupno 7.779 km i provevši 9 sati i 27 minuta u vazduhu.

 

 

Inače, redovan let iz Londona za Houston traje samo oko 30 ili 40 minuta duže od toga.

Britiš ervejz je saopštio da je odluka o povratku u London doneta iz predostrožnosti zbog "manjeg tehničkog problema".

Portparol kompanije izjavio je: "Let se vratio na londonski Hitrou iz predostrožnosti zbog manjeg tehničkog problema. Bezbedno je sleteo i putnici su se iskrcali kao i obično. Izvinili smo se našim klijentima zbog ometanja njihovog putovanja."

Svi putnici su ponovo rezervisani na nove letove za Houston.

Iako Britiš ervejz nije precizirao tačan uzrok problema, neki izvori navode da je problem bio povezan s motorima aviona.

Ovaj incident dolazi nakon što je pre nekoliko nedelja avion Britiš ervejza bio prinuđen na prinudno sletanje u Holandiji zbog dima u kokpitu. Avion za Oslo je morao da sleti na aerodrom u Amsterdamu, gde su prestravljeni putnici evakuisani kroz zadnja vrata.

Britiš ervejz je i tada naveo da je preusmerenje bilo iz predostrožnosti zbog manjeg tehničkog problema na brodu, uz izvinjenje putnicima za ometanje njihovih planova putovanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike