Hanterova snajka i bivša ljubavnica otkrila prljave detalje o deveru: Videla sam ga kako koristi krek, uplašila sam se i bacila pištolj

07.06.2024

14:51

0

Sve je detaljno opisala

Hanterova snajka i bivša ljubavnica otkrila prljave detalje o deveru: Videla sam ga kako koristi krek, uplašila sam se i bacila pištolj
Copyright Profimedia

Snaja Hantera Bajdena i udovica njegovog brata Boa svedočila je da je pronašla njegov pištolj i bacila ga iz straha od njegove zavisnosti od droge, potencijalno potkrepljujući tvrdnje tužilaštva da je sin američkog predsednika Džoa Bajdena prekršio zakon koji zabranjuje ilegalnim korisnicima droga da poseduju vatreno oružje.

Hali Bajden je pričala porotnicima o trenutku kada je pronašla revolver u njegovom kamionu, opisujući kako ga je stavila u kožnu torbicu, strpala u torbu za kupovinu i bacila u kantu za smeće ispred pijace u blizini svoje kuće.

- Uspaničila sam se i htela sam da ih se otarasim. Nisam želela da se on povredi i nisam želela da ga moja deca pronađu i povrede se - kazala je ona svedočeći o pronalaženju pištolja i municije u vozilu u oktobru 2018.

Hanterova kupovina revolvera Colt i panično bacanje oružja Hejli Bajden ključni su za slučaj protiv njega. Federalni tužioci kažu da je predsednikov sin bio težak zavisnik od kreka kada je kupio pištolj.

Optužen je za tri krivična dela: laganje prodavca oružja sa saveznom licencom, iznošenje lažne tvrdnje u prijavi rekavši da nije korisnik droge i nezakonito držanje oružja 11 dana.

Hanter Bajden, koji se izjasnio da nije kriv, rekao je da Ministarstvo pravde podleže političkom pritisku republikanaca i da je on nepravedno meta.

Profimedia
Hanter Bajden

U međuvremenu, predsednik Džo Bajden je u intervjuu za ABC rekao da će prihvatiti presudu porote i odbacio je pomilovanje svog sina. Hanter Bajden je prvo dete predsednika Sjedinjenih Američkih Država koje se suočava sa krivičnim suđenjem.

Porota Delavera saslušala je ove nedelje svedočenja svedoka, uključujući njegovu bivšu suprugu i bivšu devojku, o 54-godišnjaku u prošlosti i upotrebi droga, koju je on javno priznao.

Tužioci nisu završili svoj slučaj u četvrtak i rekli su da planiraju da pozovu još dva svedoka u petak. Advokat Hantera Bajdena rekao je da bi mogao da završi slučaj do kraja ponedeljka.

Hejli Bajden, koja je imala kratku romantičnu vezu sa Hanterom nakon što je Bo Bajden umro 2015. godine, svedočila je da od trenutka kada se Hanter vratio u Delaver sa putovanja u Kaliforniju 2018. do momenta kada mu je bacila pištolj nije videla da se drogira. Taj vremenski period uključivao je dan kada je kupio oružje.

Profimedia
 

Veliki deo njenog svedočenja fokusirao se na 23. oktobar 2018 - 11 dana nakon što je kupio pištolj i kada ga je ona odbacila. Hanter je bio sa njom i delovao je iscrpljeno. Na pitanje tužioca da li je izgledalo da je Hanter tada koristio drogu, ona je rekla: "Može biti".

Dok je Hanter spavao u njenoj kući, Hejli je otišla da proveri njegov auto. Pronašla je ostatke kreka i pribora za drogu. Takođe je pronašla pištolj koji je Hanter kupio u kutiji sa polomljenom bravom. Bilo je i municije.

Hanter je za to vreme bezizražajno posmatrao kako Hali govori. Rekla je porotnicima da je pronašla krek u svojoj kući i da ge je videla kako ga koristi, kao i da je povremeno bila sa njim kada bi se nalazio sa dilerima.

Hanteru Bajdenu, ako bude proglašen krivim, preti kazna do 25 godina zatvora, ali je za sada nejasno da li bi ga sudija osudio na zatvorsku kaznu.

On se takođe suočava sa suđenjem u septembru zbog optužbi da nije platio porez od 1,4 miliona dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike