Oglasilo se Ministarstvo pravde SAD: Hanter Bajden je u vreme kupovine oružja bio zavisnik, to dokazuju fotografije s njegovog telefona

14.02.2024

15:20

0

Na sudu su prikazane i fotografije i nove poruke koje je razmenio, a u kojima priznaje da je redovni korisnik opijata

Oglasilo se Ministarstvo pravde SAD: Hanter Bajden je u vreme kupovine oružja bio zavisnik, to dokazuju fotografije s njegovog telefona
Hanter Bajden - Copyright Twitter/Printscreen

Na ajfonu Hantera Bajdena navodno su bile slike i video-snimci na kojima se jasno vide kokain, krek i pribor za drogu, navodi Ministarstvo pravde SAD.

Prema saopštenju Ministarstva, sin predsednika Džoa Bajedna napravio je „više fotografija“ na kojima se vide da je upotrebljavao drogu u novembru i decembru 2018.

Vest je odjeknula pošto je Hanter optužen da je lagao o da je koristio drogu u vreme kad je kupio oružje.

Ministasrtvo pravde je pokazao fotografije na sudu kako bi dokazalo da je Hanter navodno bio zavisnik kada je odgovorio sa "Ne" na obrascu.

U sudskom podnesku na deset stranica vide se i Hanterove tekstualne poruke u vezi sa kokainom pre i nakon što je kupio vatreno oružje 12. oktobra 2018. Fotografije su nastale u aprilu, novembru i decembru 2018, prema najnovijim dokaznima Ministarstva pravde.

- Pre 12. oktobra 2018. godine (datum kupovine oružja), okrivljeni je telefonom fotografisao krek i pribor za drogu. Takođe pre kupovine oružja, optuženi je rutinski slao poruke o kupovini droge - navodi se u dokumentu.

- Tokom novembra i decembra 2018. okrivljeni je više puta fotografisao očigledno kokain, krek i pribor za drogu - dodaje se.

Profimedia
 

Što se tiče novootkrivenih tekstova, Hanter Bajden je 13. i 14. oktobra 2018. „poslao poruku svojoj devojci o susretu sa dilerom droge i pušenju kreka“, navodi se u dokumentu.

U novembru i decembru 2018. više puta je priznao da je „zavisnik“ svojoj tadašnjoj devojci i još dvoje ljudi.

- Biću čist kad budem želeo da budem čist - piše u njegovoj poruci jednoj osobi poslatoj 28. decembra 2018.

Ovo priznanje je u suprotnosti sa tvrdnjom koju je izneo na obrascu za kupovinu oružja, gde je označio da u to vreme nije bio.

U oktobru 2023, skoro mesec dana nakon što je optužen, sin predsednika Džoa Bajdena izjasnio se da nije kriv po tri savezne optužbe za prekršaj prilikom kupovine oružja. Tokom leta ranije njegov sporazum o priznanju krivice sa tužiocima je propao. Da je dogovor uspeo, mlađi Bajden bi se izjasnio krivim za prekršajne ​​takse u zamenu za odbacivanje optužbi za oružje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike