Pojavio se snimak napada na nemačkog političara! Prišao je napadaču, a onda je nastao haos (VIDEO)

05.06.2024

14:32

0

Lokalno udruženje AfD saopštilo je da je njihov kandidat jurio za muškarcem koji je kidao predizborne plakate, ne nadajući se da će doći do incidenta

Pojavio se snimak napada na nemačkog političara! Prišao je napadaču, a onda je nastao haos (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/AUF1TV

Lokalni političar napadnut je u nemačkom gradu Manhajmu pet dana nakon smrtonosnog uboda policajca trgu ovog grada, a sada se pojavio i snimak koji je nastao u trenutku incidenta.

Čovek, opisan kao kandidat na lokalnim izborima za krajnje desničarsku stranku Alternativa za Nemačku (AfD), zadobio je povrede u napadu, izvestila je nemačka novinska agencija DPA.

Policija je potvrdila da se incident dogodio u utorak uveče, blizu mesta smrtonosnog napada od petka u kom su mete bili organizatori mitinga protiv radikalnog islama u kom je stadao 29-godišnji policajac.

Političar je, kako se navodi, prebačen u bolnicu na lečenje, ali nije zadobio povrede opasne po život.

Lokalno udruženje AfD saopštilo je da je njihov kandidat jurio za muškarcem koji je kidao predizborne plakate, a koji ga je potom isekao nožem.

U snimku se vidi napadač, koji deluje bezopasno na prvi pogled, kome je, po svemu sudeći, žrtva prišla sa ciljem da ga snimi i pita zašto uklanja plakate, ne nadajući se njegovoj nagloj reakciji i napadu hladnim oružjem koji se ne vidi jasno videu u kom je zabaležena borba dva muškarca.

 

 

Visoki političari AfD identifikovali su žrtvu napada kao Hajnriha Koha (62), kandidata koji je učestvovao na opštinskim izborima ovog vikenda u Manhajmu.

Policija u jugozapadnoj državi Baden-Virtemberg saopštila je da je uhapsila 25-godišnjeg osumnjičenog, koji je potom prebačen u psihijatrijsku bolnicu nakon što je pokazao jasne znake mentalne bolesti.

Naglasili su da nema konkretnih dokaza da je on znao da je žrtva političar AfD-a.

Najnoviji incident u Manhajmu usledio je nakon što je jedan avganistanski azilant priveden zbog sumnje da je više puta nožem ubo policajca koji je kasnije preminuo u bolnici. U napadu je ranjeno još pet osoba koje su se spremale za miting grupe koja se protivila radikalnom islamu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike