Bajden razbesneo Amerikance novim gafom: Usred dodele Medalje časti napustio ceremoniju, svi ga optužuju za nepoštovanje (VIDEO)

06.09.2023

13:54

0

Neki su doveli u pitanje da li je iznenadni odlazak bio unapred planiran ili je u pitanju još jedan slučaj u kom lider SAD nije siguran gde da ide nakon pojavljivanja u javnosti

Bajden razbesneo Amerikance novim gafom: Usred dodele Medalje časti napustio ceremoniju, svi ga optužuju za nepoštovanje (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/DC_Draino

Predsednik SAD Džozef Bajden optužen je za nepoštovanje nakon što je u utorak izašao iz istočne sobe Bele kuće pre završetka ceremonije dodele Medalje časti veteranu rata u Vijetnamu.

Bajden (80) je iznenada napustio ceremoniju nakon što je zakačio najviše vojno odlikovanje nacije oko vrata penzionisanog vojnog kapetana Larija Tejlora (81), pre nego što je kapelan Vilijam Grin pročitao završni blagoslov.

Vojni veterani su posle toga kritikovali Bajdena, tvrdeći da je vrhovni komandant pokazao zapanjujući nedostatak poštovanja.

- Izvinite na mom izražavanju... Ali kakav je*eni idiot. Stalni nedostatak poštovanja Bajdena prema bilo kome je užasan. Havaji, pripadnici službe, aktivne žrtve strelaca, lista se nastavlja - tvitovao je voditelj i nekadašnji pripadnik američkih foka Šon Rajan.

- Ovog puta bar nije pogledao na sat - rekao je na X-u, ranije poznatom kao Tviter, predstavnik Vesli Hant, vojni veteran.

Neki su doveli u pitanje da li je Bajdenov iznenadni odlazak bio unapred planiran ili je u pitanju još jedan slučaj u kom lider SAD nije siguran gde da ide nakon pojavljivanja u javnosti.

U zvaničnom video-snimku Bele kuće ceremonija se prekida odmah nakon što Bajden napusti Istočnu sobu, takođe ignorišući kapelanov blagoslov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike