Gafovi su se nizali! Bajden kraljicu Raniju nazvao Rijana, a onda kralju pokazao Obamin portret: "Pogledaj, posmatra te"

15.02.2024

20:15

0

Autor: M. Vu.

Dve porodice, uključujući prvu damu Džil Bajden, srele su se, smejale i fotografisale, ali ovaj susret je kraljici doneo neočekivano novo ime

Gafovi su se nizali! Bajden kraljicu Raniju nazvao Rijana, a onda kralju pokazao Obamin portret: "Pogledaj, posmatra te"
Kraljevska porodica Jordana sa Džil i Džozefom Bajdenom - Copyright Profimedia

Predsednik Amerike Džozef Bajden je tokom posete kraljevske porodice Jordana napravio nekoliko gafova. Ovoga puta u glavnoj ulozi je bila kraljica Ranija, koja je dobila novo ime - razume se od predsednika Amerike.

Jordanska kraljica Ranija sastala se ove nedelje sa predsednikom Džoom Bajdenom u okviru posete njenog supruga kralja Abdulaha Drugog glavnom gradu SAD zajedno sa njihovim najstarijim sinom, princom Huseinom.

 

 

Američki predsednik i kralj održali su privatni sastanak, gde su razgovarali o mogućnosti prekida vatre u Gazi.

Pre toga, međutim, dve porodice, uključujući prvu damu Džil Bajden su srele, smejale i fotografisale, ali ovaj susret je kraljici doneo neočekivano novo ime. Dok je predsednik kasnije nazvao jordanskog kralja „dobrim prijateljem“, onda je napravio novi gaf i kraljicu Raniju nazvao -  „kraljica Rijana“ – možda signalizirajući da želi da čuje novu muziku od pevačke superzvezde kao i mi ostali!

 

Bajden se tu nije zaustavio pa je kralju Abdulahu pokazao portret svog prethodnika i rekao mu: "Inače, Barak Obama te posmatra".

Da zlo bude veće, pre početka konferencije, Bajden je bio potpuno dezorijentisan i nije znao gde da stane pored jordanskog kralja. Dok se kralj pripremao da se obrati medijima, predsednik je šetao napred-nazad po podijumu dok nije stao sa njegove leve strane.

Abdulah Drugi je gledao preko svog ramena, ne znajući šta se događa, a Bajden mu je onda rekao: "Promenio sam stranu".

Inače, Bajden je prethodne nedelje imao tri veoma zabrinjavajuće izjave. 

Između ostalog, rekao je da je razgovarao sa francuskim predsednikom Fransoa Miteranom, koji je preminuo pre nekoliko decenija, što je samo podgrejalo priče da Bajden pati od demencije i da je bolest uznapredovala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike