Kenedi Mlađi: Rat Amerike s Rusijom bio bi ludilo

02.06.2024

00:55

0

Američki Stejt department je u petak potvrdio da predsednik Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za kontrabaterijske borbe

Kenedi Mlađi: Rat Amerike s Rusijom bio bi ludilo
Robert Kenedi Mlađi - Copyright Profimedia

Američki rat protiv Rusije u cilju zaštite režima Vladimira Zelenskog bio bi čisto ludilo, ocenio je nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi na društvenoj mreži Iks.

"Istraživanja Pentagona sugerišu da bi 90 miliona Amerikanaca izginulo u prvih nekoliko minuta nuklearnog rata sa Rusijom, a još 90 miliona u narednih šest meseci. Ovo su verovatno minimalne procene", rekao je on.

Ali, upravo do toga bi mogla dovesti dozvola Zapada Ukrajini, da, kako bi se sačuvao kijevski režim, njihove oružane snage napadnu mete na ruskoj teritoriji. 

On je podsetio da ukrajinska vojska, uz odobrenje američkog predsednika Džozefa Bajdena može da ispaljuje američke, britanske i nemačke rakete na civilne ciljeve unutar Rusije, uključujući Belgorod i druge gradove, u pokušaju da uvede NATO u sveobuhvatni rat protiv Rusije.

 

 

"'Vašington post' piše da se (bivši) predsednik (Donald) Tramp hvali na privatnim akcijama prikupljanja sredstava da će bombardovati Moskvu, Peking i Severnu Koreju kako bi zaštitio režim Zelenskog. Ovo je ludilo", zaključio je Kenedi.

Američki Stejt department je u petak potvrdio da predsednik Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za kontrabaterijske borbe protiv ciljeva u Rusiji koji prete oblasti Harkova , ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe taktičkih raketa ATACMS i drugog vatrenog oružja velikog dometa.

Vladimir Putin je izjavio da predstavnici zemalja NATO- a moraju biti svesni "čime se igraju" kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da zapadnim sistemima gađa ciljeve na ruskoj teritoriji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike