Tramp zaradio posle presude, podrška samo porasla: Prikupio rekordnih 53 miliona za 24 sata

01.06.2024

12:01

0

Kampanja bivšeg predsednika SAD u proseku prima 2 miliona dolara u donacijama svakog sata

Tramp zaradio posle presude, podrška samo porasla: Prikupio rekordnih 53 miliona za 24 sata
Copyright Profimedia

Predsednička kampanja bivšeg predsednika Donalda Trampa navela je u saopštenju za javnost da je prikupila rekordnih 53 miliona dolara u periodu od 24 sata nakon izricanja presude u Njujorku.

- U 24 sata otkako su Krivi Džo Bajden i njegovi njujorški privrženici dobili svoju lažnu sudsku presudu, Trampova kampanja je prikupila 52,8 miliona dolara putem internet platforme za digitalno prikupljanje sredstava“, navodi se u saopštenju u petak.

Novi ukupni iznos znači da Trampova kampanja u proseku prima 2 miliona dolara u donacijama svakog sata, navodi se u saopštenju.

Više od jedne trećine ovih doprinosa dali su novi donatori kampanje, navodi se u saopštenju, dodajući da to pokazuje sve veće protivljenje odluci suda.

U četvrtak je njujorška porota proglasila Trampa krivim po sve 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa da bi prikrio tajnu isplatu novca glumici filmova za odrasle Stormi Danijels.

Tramp je rekao da je presuda sramota i deo lažnog suđenja koje je Bajdenova administracija gurala koristeći pravosudni sistem kao oružje i partijskog sudiju kako bi se umešala u predsedničke izbore 2024. Tramp je pretpostavljeni republikanski predsednički kandidat.

Tramp je takođe rekao da će uložiti žalbu na presudu, dok su njegova kampanja i različiti pravni stručnjaci istakli da to ne utiče na njegovo pravo da se kandiduje za predsednika Sjedinjenih Država.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike