Svi bruje o skandalu španske kraljevske porodice, ali ne i Španija: Obelodanjene tajne kraljice Letisije, do detalja opisana njena afera

03.06.2024

09:15

1

Kralj Felipe je navodno sve znao, ali ju je voleo i prelazio joj je preko prevare

Svi bruje o skandalu španske kraljevske porodice, ali ne i Španija: Obelodanjene tajne kraljice Letisije, do detalja opisana njena afera
Copyright Profimedia

Kraljica Letisija od Španije vodila je svog navodnog ljubavnika na tajna putovanja u Njujork dok je njen muž imao ažuriranja koja su mu "u realnom vremenu" slali njihovi telohranitelji, tvrdi nova knjiga.

Majka dvoje dece je tema "Letisijine tišine", u kojoj veteran kraljevski reporter Haime Penjafiel tvrdi da je često varala svog "slomljenog" muža, kralja Felipea.

Prema navodima u knjizi, kraljevski telohranitelji pridružili su se kraljici i njenom navodnom ljubavniku Haimeu del Burgu u poseti Njujorku 2011. godine kako bi prenosili informacije njenom mužu.

- Telohranitelji koji su štitili Letisiju gde god i sa kim god je išla imali su obavezu da obaveštavaju. Zbog toga je Felipe morao da zna da ga Letisija vara u realnom vremenu, s obzirom na činjenicu da je ti telohranitelji prate i prilikom zvaničnih događaja i van njih - piše autor.

Navodno je to bilo jedno od dva putovanja na kojima je Letisija bila u Njujorku sa Del Burgom, sa kojim je, kako se izveštava, izlazila pre nego što je 2002. upoznala Felipea i koji je nekada bio oženjen njenom sestrom.

Na letu iz Madrida za Njujork u novembru 2012, navodi se u knjizi, umetnik Kristobal Toral video je da kraljica Letisija putuje sa čovekom za koga se veruje da je Del Burgo.

Profimedia
Kraljica Letisija

Ali dok je Toral prolazio pored kraljevske porodice na putu do kupatila ona je diskretno sakrila lice.

- Činjenica da je pokrila lice navela ga je da sumnja ko je to, iako su se relativno nedavno sreli u španskoj ambasadi UN-a gde su razgovarali o njegovoj slici - piše Penjafiel.

- Zaintrigiran, odlučio je da ponovi svoj odlazak u kupatilo. Kada se ponovo vratio na svoje mesto, ona ne samo da je pokrila lice već se okrenula prema prozoru - dodaje se.

Penjafiel tvrdi da je Felipe (56) bio "slomljen i uništen" navodnom "izdajom" svoje žene i da želi razvod.

- Što se tiče Felipea, šteta nije u tome što je Letisija bila seksualno neverna svom mužu, već u nemilosrdnom osećanju - piše autor.

Voljena kraljica u nemilosti reportera

"Latisijine tišine" zalaze u prošlost kraljice Letisije, bivše novinarke koja je rođena kao Letisija Ortis Rokasolano u Ovijedu u Asturiji.

Profimedia
Kralj Felipe i kraljica Letisija

Priča o tome kako je radila kao prodavačica cigareta dok je živela u Meksiku i kako su zvaničnici španske vlade pokušali da potisnu njenu sliku ne kojoj nije imala gornji deo kupaćeg koju je naslikao kubanski umetnik Valdo Valdo Saavedra pre njenog venčanja sa Felipeom. U Penjafielovoj knjizi "Letisija i ja" iz 2023. Del Burgo je naveo da je upoznao Letisiju Ortis pre 2000. godine, kada je ona bila voditeljka i čitala vesti.

Rekao je da je bio blizu toga da je zamoli da se uda za njega pre nego što je otkrila da se viđa sa "diplomatom", za koga se ispostavilo da je tadašnji princ Felipe, koga je upoznala dok je izveštavala o izlivanje naftnog tankera 2002. godine.

Dok se zabavljala sa Felipeom, piše Penjafiel, Letisija je otišla u Kostariku, očigledno da bi napravila budućeg kralja ljubomornim. Autor to naziva "strategijom" da se muči Felipe, koji je bio ludo zaljubljen u Letisiju i smatrao da je udaljenost "najgore od svih zala".

U međuvremenu, Del Burgo je tvrdio da se njegova veza sa Letisijom nije završila, već da je funkcionisala u tajnosti.

Prema časopisu Tatler, on je tvrdio da je večerao sa Letisijom noć pre njenog venčanja i da mu je ona rekla: "Nikad me ne ostavljaj".

- Izgleda da Del Burgove tvrdnje podrazumevaju da su on i Letisija bili ljubavnici tokom jedne od njenih trudnoća - piše autor.

Printskrin/Iks
 

Letisijina i Felipeova ćerka, princeza Leonor, sada prestolonaslednica, rođena je 2005. godine, dok je njena sestra Sofija 2007. godište.

Prošle godine Del Burgo, koji je sin bivšeg političara Haimea Ignasija del Burga, objavio je, a zatim izbrisao fotografiju trudne Letisije koja nosi crnu pašminu. 

Tvrdio je da mu ju je ona poslala uz poruku: "Ljubavi. Nosim tvoju pašminu. To je kao da te osećam pored sebe. Pazi na mene. Štiti me. Brojim sate dok ponovnog susreta, volim te, bežimo odavde. Tvoja."

Kraj bez kraja

Letisija je navodno prekinula aferu 2011. godine, ali ne pre nego što su zajedno pogledali nekretnine i razmotrili da imaju sopstveno dete preko surogat majke u Los Anđelesu, preneo je Tatler da Del Burgove tvrdnje.

Tada ga je navodno podstakla da izlazi sa njenom sestrom Telmom Ortis.

U "Letisija i ja", Del Burgo tvrdi da mu je kraljica došapnula obećanje na venčanju sa njenom sestrom 2012.

Profimedia
Kralj Felipe i kraljica Letisija

- Kada su nam gosti čestitali, došao je red na Letisiju i ona me je poljubila u obraz, šapnuvši mi je na uvo "Bićemo ponovo zajedno" - kazao je on.

Od Telme se razveo 2014. godine.

Del Burgo je ranije tvrdio da ga je španska tajna služba CNI držala pod prismotrom pet godina i da je provalila u njegov dom u Švajcarskoj u potrazi za dokazima o aferi. Sada se veruje da živi u Velikoj Britaniji.

Penjafiel u svojoj novoj knjizi tvrdi da kraljicu Felipeova porodica "mrzi" zbog njene "pasivno agresivne" prirode.

Uprkos svemu, Letisija i Felipe su pretprošle nedelje proslavili 20. godišnjicu i objavili zvanične porodične portrete.

U februaru su viđeni na komemoraciji pokojnom grčkom kralju Konstantinu II u Džordžovoj kapeli u zamku Vindzor.

Upitan kako će knjiga uticati na špansku monarhiju, jedan kraljevski posmatrač je primetio: "Španski mediji če zbiti redove, o tome se ovde jedva izveštava. Oni žele da zaštite porodicu, baš kao što su princ Vilijam i Kejt Midlton toliko popularni i zaštićeni u Britaniji".

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike