Jedan selfi izazvao skandal! Leticija je godinama varala kralja, sada je poznato i s kim?

05.12.2023

22:05

0

Autor: M. Vu.

Haime tvrdi da je bio u vezi sa bivšom novinarkom pre nego što se oženio njenom sestrom Telmom Ortiz Rokasolano

Jedan selfi izazvao skandal! Leticija je godinama varala kralja, sada je poznato i s kim?
Kraljica Leticija i kralj Felipe - Copyright Profimedia

Špansku kraljevsku porodicu godinama potresaju skandali – dovoljna je činjenica da bivši kralj Huan Karlos živi u egzilu u Abu Dabiju – a u najnovijoj drami glavni akteri su kraljica Leticija i njen bivši zet, biznismen - Haime Del Burgo (53).

Haime tvrdi da je bio u vezi sa bivšom novinarkom pre nego što se oženio njenom sestrom Telmom Ortiz Rokasolano, što samo po sebi zvuči malo čudno, ali ne i problematično. Međutim, špansko-britanski biznismen kaže da su bili zajedno i posle Leticijinog braka sa tadašnjim princom Felipeom, sada kraljem.

On je jedan od sagovornika u najnovijoj knjizi Jaimea Penafiela, bivšeg novinara i urednika koji je većinu svoje karijere proveo baveći se Burbonima, „Letizia i io“ (Letizia i ja, bukvalno), koja će biti objavljena u februaru 2024.

Profimedia
 

Del Burgo je bio u braku sa kraljičinom sestrom Telmom od 2014. do 2016. godine, a Leticiju je upoznao mnogo pre, 2000. godine, kada je njihova veza počela. Rekao je i da je planirao da je zaprosi 2002. godine, ali mu je tada rekla da je u vezi sa "diplomatom" čije ime nije otkrila. Rekao je i da ga je tajna policija pet godina pratila zbog veze sa kraljicom.

Noć pred venčanje

Priča je zaista senzacionalna jer Del Burgo tvrdi da su se on i Leticija sreli u restoranu noć pre njenog venčanja i da mu je ona rekla „nikada ne sme da je napusti“.

- Uhvatila me je za ruku i pitala zašto je nikad nisam zaprosio - izjavio je - Naravno, nisam joj odgovorio. Ohrabrivao sam je najbolje što sam znao.

Tvrdi i da su u julu 2010. godine jedno drugom izjavili ljubav u kraljevskoj palati.

„Te večeri, naša veza, prekinuta godinama ranije, nastavljena je jer je ljubav oduvek postojala“, napisao je on u poruci.

Prema njegovim rečima, veza je prekinuta 2011. godine, kada ga je nazvala Leticija i rekla mu "da se više ne viđamo".

Iako u knjizi navodno ima nagoveštaja o ovim događajima, nema posebnog pomena o ljubavnoj vezi nakon Leticijinog braka sa Felipeom. Del Burgo je, pak, odlučio da o tome progovori na društvenim mrežama, na Ks, nekadašnjem Tviteru.

Sporna fotografija

Kaže da ima "fotografije, video snimke i telefonske poruke i uređaje" kao dokaz da su njih dvoje zadržali svoju romantičnu vezu nakon kraljevskog venčanja. Verovatno želeći da pokaže šta ima, objavio je fotografiju, nedatirani selfi Letizije, na kojoj ona nosi crni šal i pozira ispred ogledala u kupatilu. Na slici se vidi da je snimljena tokom jedne od njenih trudnoća.

- Ljubavi, nosim tvoju pašminu. Tako mi se čini da si pored mene. On brine o meni. – napisala je, prema njegovim rečima, i dodala da jedva čeka da ih ponovo vidi.

Printskrin/Iks
 

 

U svom postu izneo je još neverovatnije tvrdnje da njih dvoje razmišljaju da li bi Leticija mogla da se razvede i da bi njih dvoje mogli da dobiju dete preko surogat majke u Los Anđelesu.

Ali kada su mnogi korisnici te društvene mreže počeli da postavljaju pitanja o fotografiji i drugim detaljima njegove objave, verujući da Del Burgo izmišlja, on je obrisao svoj profil.

Kraljica Leticija, koja je imala mnogo teških vremena od udaje za Felipea i koja je postepeno postala jedna od najvoljenijih ljudi u kraljevskoj porodici, pre braka je bila televizijska novinarka. Imala je kratak brak sa Alonsom Gererom Peresom, sa kojim je pre toga bila u desetogodišnjoj vezi. Ona je majka prestolonaslednika Leonor (18) i Sofije (16). Njena sestra je sada udata za irskog advokata Gevina Bonara, sa kojim ima dete rođeno 2021. godine. Del Burgo je, s druge strane, oženjen švedskom advokaticom Lusijom Dijas Liljestrom.

Del Burgo je odlučio da se vrati na Iks, a u ponedeljak, 4. decembra, aktivirao je profil i objavio kratku, zagonetnu poruku na španskom.

„Haime Del Burgo je patriota koji je od detinjstva morao da se suoči sa terorizmom ETA. I učinio je sve da izbegne tragediju koju su osmislili Sančez (Pedro Sančez, premijer op. ur.), ETA (baskijska separatistička organizacija, op. ur.) . .), pučisti i Leticija, koja je bila na čelu države otkako je manevrisala da odvede kralja Huana Karlosa u izgnanstvo“, stoji u postu, koji je ubrzo izbrisan.

 

 

Komentatori na društvenim mrežama smatraju da je u pitanju politička igra, a da je Del Burgo samo pijun, a glavni cilj je da naudi kralju Felipeu.

Palata La Zarzuela je do sada odbijala da komentariše bilo koji deo ove priče, koja se sigurno neće brzo zaboraviti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike