Policajci terali čoveka da prizna ubistvo svog oca koji je bio živ! Čovek posle 17 sati završio na psihijatriji

27.05.2024

07:11

0

Tokom ispitivanja, policajci su čak pretili Tomasu Perezu mlađem da će eutanazirati njegovog psa zbog njegovih postupaka

Policajci terali čoveka da prizna ubistvo svog oca koji je bio živ! Čovek posle 17 sati završio na psihijatriji
17 sati ga ispitivali - Copyright Foto: Printscreen/YouTube/ KCAL News

Jedan grad u Kaliforniji pristao je da plati 900.000 dolara čoveku koji je bio podvrgnut 17-časovnom policijskom ispitivanju. Policajci su izvršili pritisak na čoveka da lažno prizna ubistvo svog oca, koji je zapravo bio živ. Slučaj datira iz 2018. godine i dogodio se u Fontani, gradu istočno od Los Anđelesa.

Tokom ispitivanja, policajci su pretili Tomasu Perezu mlađem da će eutanazirati njegovog psa zbog njegovih postupaka.

 Sudija je rekao da je ispitivanje izgledalo kao "nezaustavno psihološko mučenje". Traka za ispitivanje pokazuje Pereza ​​u izuzetno lošem psihičkom i fizičkom stanju.

Sve je počelo 7. avgusta 2018. godine, kada je otac Pereza ​​mlađeg, Tomas Perez stariji, sa kojim je živeo, napustio kuću sa njihovim psom da uzme poštu. Pas se vratio nekoliko minuta kasnije, ali Perez stariji nije. Njegov sin je sutradan pozvao policiju i prijavio nestanak.

Policajka Žoana Pinja, koja je primila poziv, zatekla je Pereza ​​mlađeg da se ponaša "sumnjivo", tvrdeći da ne deluje "rastreseno ili zabrinuto zbog nestanka svog oca". Policajci su naveli da su prilikom pretresa kuće pronašli "vidljive mrlje krvi", piše Gardijan.

Džeri Stering, advokat Pereza ​​mlađeg, rekao je da u kući nije bilo krvi. Pokazao je i fotografiju koju je policija priložila kao dokaz, a na kojoj se vidi mala mrlja koja se ne može odgonetnuti na stepeništu prekrivenom tepihom.

 

 

Vodili ga na različite lokacije

Perez mlađi je satima sedeo u sobi za ispitivanje dok su policajci dobijali dodatne naloge za pretres koji im je omogućio pristup uređajima koje su zaplenili. U jednom trenutku, dva policajca su izvela Pereza ​​iz stanice i odvezla ga na različite lokacije "navodno da bi istražili nestanak njegovog oca", primetio je sudija.

Policajci su ga grdili, insistirajući da je ubio oca i da se toga ne seća. Perez mlađi je molio da ga odvedu kod lekara, ali su mu policajci rekli da mu ne trebaju lekovi.

"Gde možeš da nas odvedeš da nam pokažeš tatu", upitao ga je jedan policajac.

"Nećemo ići u bolnicu jer vam neće pomoći", dodao je drugi.

Na kraju je vraćen u stanicu, gde se Perez mlađi suočio sa daljim ispitivanjem. Na snimku ispitivanja vidi se kako dva policajca optužuju Pereza ​​mlađeg za ubistvo dok je on izbezumljen i plače.

U jednom trenutku, policajci su doveli Perezovog psa.

- Desilo se. Ubio si oca, on je mrtav. Znaš da si ga ubio. Nisi iskren prema sebi. Kako možeš da sediš i kažeš da ne znaš šta se desilo, a tvoj pas sedi tamo i gleda te, znajući da si ubio svog oca? Pogledaj svog psa. Ona zna, jer je prolazio kroz svu krv - govorio je policajac.

Počeo da se čupa za kosu, udara i cepa košulju

Perez mlađi je počeo da se čupa za kosu, udara se i cepa košulju. Skoro je pao na pod, čemu su se policajci smejali. Na snimku se vidi kako u jednom trenutku leži na podu držeći svog psa. Policajci su mu zapretili milion dolara ako ih ne odvede do tela njegovog oca.

Zatim su ga slagali da je telo sa ubodima pronađeno i da se nalazi u mrtvačnici. Perez mlađi je tada dao lažno priznanje. Ostao je sam u sobi i na snimku se vidi kako pokušava da se obesi.

Policajci ga prisilili da prizna ubistvo

- Bio je iscrpljen. Naterali su ga na lažno priznanje posle 17 sati ispitivanja. Policajci su to uradili potpuno svesni njegovog ugroženog psihičkog i fizičkog stanja i njegove potrebe za lekovima. Njihovo ponašanje ga je toliko pogodilo da je lažno priznao ubistvo svog oca i pokušao da izvrši samoubistvo u stanici - rekao je sudija.

Perez mlađi je na kraju prevezen u bolnicu, gde je zadržan na psihijatrijskom odeljenju. Samo tamo su mu prvi put pročitana njegova prava, uključujući i pravo na ćutanje. Jedan od policajaca ubrzo je dobio poziv od ćerke Pereza ​​starijeg, koja je potvrdila da je njen otac lociran i da je živ.

Tri dana proveo u psihijatrijskoj bolnici

Advokat Pereza ​​mlađeg rekao je da je njegov klijent još tri dana proveo u psihijatrijskoj bolnici, a da ga policija nije obavestila da mu je otac pronađen živ i zdrav. On je dodao da je policija psa odvela u sklonište, ali je Perez mlađi uspeo da ga pronađe uz pomoć ugrađenog čipa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike