Volodin ide na Raisijevu sahranu, Putin: "Prenesite Iranu da očekujemo nastavak saradnje"

22.05.2024

00:55

0

Putin je takođe istakao da je iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je poginuo u padu helikoptera, bio pouzdan partner Rusije

Volodin ide na Raisijevu sahranu, Putin: "Prenesite Iranu da očekujemo nastavak saradnje"
Ebrahim Raisi - Copyright Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da  prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

"Mi ćemo učiniti sve da se rusko-iranski odnosi nastave u tom pravcu, prenesite ove reči rukovodstvu Irana", naglasio je šef ruske države.

Putin je takođe istakao da je iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je poginuo u padu helikoptera, bio pouzdan partner Rusije i da je s njim uvek bilo izvesno da će dogovori biti ispunjeni. Šef države je dodao da je Moskva spremna, ako bude potrebno, da pruži stručnu pomoć Teheranu u prilikom identifikovanja uzroka nesreće.

"Zaista, smrt predsednika Raisija je veliki gubitak, pre svega, naravno, za Iran, iranski narod, i molim vas da mi prenesete reči iskrenog saučešća u vezi sa ovom tragedijom našeg partnera. Raisi je bio veoma direktna, samouverena osoba. Pre svega, čovek koji se vodio nacionalnim interesima. Naravno, bio je čovek od reči i bilo je zadovoljstvo raditi sa njim", rekao je Putin.

Profimedia
 

Volodin je naglasio da će sutra rano ujutru odleteti u Teheran da učestvuje u ceremoniji ispraćaja Raisija.

Prema njegovim rečima, iranski predsednik je učinio mnogo za razvoju odnosa dve zemlje, a predsednik Državne dume je dodao i da će izvršiti Putinova uputstva i preneti saučešće.

"Moramo da podržimo partnere naše zemlje", zaključio je predsednik Državne dume.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike