Ubica Vanje Đorčevske izručen Severnoj Makedoniji! Stigao komercijalnim letom, sproveden u zatvor Šutka

15.05.2024

22:14

0

Za njim je raspisana međunarodna poternica zbog istrage krivičnih dela "otmica“ i "ubistvo“

Ubica Vanje Đorčevske izručen Severnoj Makedoniji! Stigao komercijalnim letom, sproveden u zatvor Šutka
Copyright Profimedia/Facebook

Ljupčo Palevski Palčo, osumnjičen za ubistvo Vanje Đorčevske (14) i Panče Žežovskog (74) prošle godine, izručen je danas iz Turske Severnoj Makedoniji.


On je odmah po sletanju na aerodrom sproveden u istražni zatvor Šutka u Skoplju, prenose skopski mediji.

On je danas izručen iz Turske komercijalnim letom Turkish Airlinesa.

„Ljupčo Palevski je izručen, prebačen je u KPU Zatvor Skoplje. Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da su danas (15.05.2024.) policijski službenici Odeljenja za međunarodnu policijsku saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa turskim policije, okončao proces izručenja iz Republike Turske Ljupču Palevskom (59) iz Skoplja, za kojim je raspisana međunarodna poternica za istragu krivičnih dela „otmica“ i „ubistvo“ po nalogu KSV KO br.3047/. 23 izdato od Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje. Lice je prebačeno u KPU Zatvor Skoplje“, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Makedonska policija
 

On je smešten u pritvorsko odeljenje jer mu je prvog dana kada je pronađeno Vanjino telo već određen pritvor od 30 dana, a nezvanično, i tamo će za njega važiti posebni bezbednosni protokoli.

U istražnom zatvoru Šutka sprovedene su posebne operativne mere zbog izručenja Ljupča Palevskog Palča. U zatvoru su prisutne specijalne jedinice, a svi zatvorenici su pod ključem, odnosno i odeljenja i ćelije.

Komandiri su izdavali naredbe da niko ne sme da izlazi van mesta gde su izdržavali kaznu zatvora, bilo u otvorenom ili poluotvorenom odeljenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su policijski službenici Odeljenja za međunarodnu policijsku saradnju MUP, u saradnji sa turskom policijom, okončali proces ekstradicije iz Republike Turske Palevskog (59).

Facebook_Pance Zezovski
 


Za njim je raspisana međunarodna poternica zbog istrage krivičnih dela "otmica“ i "ubistvo“.
Palevski je osumnjičen za ubistvo 14-godišnje Vanje Gjorčevske 27. novembra 2023. i penzionera Panče Žežovskog. On je uhapšen prošle godine 6. decembra u Balikesiru u Turskoj u pokušaju bekstva.

Palevski je bio u višemesečnom ekstradicionom pritvoru u Turskoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike