Konačno se zna kako je ubijena mala Vanja! Devojčica upucana u glavu, pa zakopana u ataru sela! Detetova agonija trajala 2 sata i 40 minuta

24.12.2023

13:15 >> 14:30

0

Prema zvaničnim podacima koje su saopštile institucije od otmice do ubistva devojčice prošlo je dva sata i 40 minuta

Konačno se zna kako je ubijena mala Vanja! Devojčica upucana u glavu, pa zakopana u ataru sela! Detetova agonija trajala 2 sata i 40 minuta
Vanja Đorčevska - Copyright Profimedia/Facebook

Vanja Đorčevska (14) je ubijena hicem iz vatrenog oružja, navodi se u obdukcijskom nalazu Sudske medicine, saznaje Skoplje1.

Nalaz, na kome se radilo 17 dana, demantuje glasine u medijima, ali i komentare profesora kriminalistike da se devojčica tokom otmice možda ugušila u vreći u kojoj je bila zarobljena.

To bi značilo da je Vanja bila živa dok je bila u automobilu sve dok nije odvezena do mesta gde je upucana.

U istrazi ostaje nepromenjena činjenica da je osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao na Vanju.

Nakon streljanja, Vanja je bila zakopana u ataru sela na mestu koje je mini-deponija. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je „Skoplje1“ došao iz Sudske medicine, Vanja je pogođena u predelu glave.

Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
 

 

Ekspert za metke će morati da odgovore iz kakvog oružja je ispaljeno.

Tužilac koji istražuje slučaj primio je izveštaj sudske medicine u petak. U njemu se daju odgovori na niz otvorenih pitanja vezanih za otmicu i ubistvo Vanje. Prema zvaničnim podacima koje su saopštile institucije na osnovu saznanja i izjava osumnjičenih koji su priznali krivicu, od otmice do ubistva devojčice prošlo je dva sata i 40 minuta.

Prema dokazima, među kojima su i podaci iz obdukcije, biće utvrđen dalji tok istrage.

„Skoplje1” je saopštilo da su listinzi telefonskih operatera, telefonski i kompjuterski uređaji, otisci prstiju – samo deo predmeta koje već dvadesetak dana analiziraju istražni organi, u okviru istrage o ubistvima Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

 

Za otmicu i ubustvo devojčice su osumnjičena šestorica muškaraca. Petorica su u pritvoru dok i dalje traje potraga za Ljupčom Palevskim koji je osumnjičen da je organizator i izvršilac dva ubistva.

Druga žrtva je frizer Pančo Žežovski (74) iz Velesa.

Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu i njemu je u odsustvo pdrđen pritvor. On još uvek nije izručen Severnoj Makedoniji.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike