Severna Makedonija očekuje izručenje ubice maloletne Vanje Đorčevske: Evo zbog čega Palevski još uvek nije stigao iz Turske

01.03.2024

14:30

0

Po izručenju Palevski će, prema odluci suda, biti u pritvoru, koji mu je određen u odsustvu

Severna Makedonija očekuje izručenje ubice maloletne Vanje Đorčevske: Evo zbog čega Palevski još uvek nije stigao iz Turske
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)

Zamenica ministra pravde Severne Makedonije Viktorija Avramovska-Madić izjavila je da će Ljupčo Palevski, osumnjičen za dvostruko ubistvo, biti izručen iz Turske odmah po okončanju administrativnih postupaka.

Palevski je prvoosumnjičeni za dve otmice i dva ubistva početkom decembra prošle godine u Skoplju. Reč je otmici i ubistvu maloletne Vanje Đorčevske i penzionera iz Velesa Panča Žežovskog.

Profimedia/Facebook
 

Avramovska je novinarima rekla da je boravila u Turskoj, gde se sastala sa kolegama iz tamošnjeg ministarstva pravde, koji su je obavestili da je sudski postupak protiv Palevskog završen, čeka se kompletiranje administrativne dokumentacije i da se očekuje njegovo izručenje.

Upitana kako komentariše pismo koje je Ljupčo Palevski preko Desnice uputio medijima, Avramovska Madić je rekla da ne želi da komentariše stvari vezane za sudske postupke.

- Ne mogu to da komentarišem sve dok je sve vezano za sudski postupak, to može biti pogrešno shvaćeno u javnosti i štetiti samom postupku - rekla je Avramovska-Madić, preneli su skopski mediji.

Ministar pravde Krenar Loga i njegov turski kolega Jilmaz Tunc održali su prošlog meseca sastanak na kojem su razgovarali o proceduri za izručenje Ljupča Palevskog. Po izručenju Palevski će, prema odluci suda, biti u pritvoru, koji mu je određen u odsustvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike