Stigli rezultati obdukcije ubijenih Vanje Đorčevski i Pančea! Tužilaštvo u rukama ima ključni dokaz

22.12.2023

20:47

0

Autor: M. Vu.

Vanja je oteta na ulazu u svoju zgradu 27. novembra. Istog dana je, prema izjavama osumnjičenih, ubijena

Stigli rezultati obdukcije ubijenih Vanje Đorčevski i Pančea! Tužilaštvo u rukama ima ključni dokaz
Ilustracija - Copyright Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pixabay Profimedia

Forenzički izveštaj o ubistvu Vanje Đorčevske (14) stigao je na adresu Osnovnog javnog tužilaštva. Sve pristigle analize smrti devojčice nakon obdukcije poslate su tužiocu koji vodi istragu o ovom slučaju, potvrđuju u skopskom javnom tužilaštvu. Odatle ne daju dodatne informacije o prijavi, jer je istraga još uvek u toku.

Izveštaj je jedan od ključnih dokaza u istrazi i potpunom rasvetljavanju slučaja. Kada je Vanjina smrt nastupila i pod kojim okolnostima neka su od pitanja na koja sudska medicina mora da odgovori.

Vanja je oteta na ulazu u svoju zgradu 27. novembra. Istog dana je, prema izjavama osumnjičenih, ubijena. Dva i po sata nakon njene otmice. Na nju je pucano u deset sati, a osumnjičeni za njeno ubistvo je Ljupčo Palevski Palčo.

Makedonska policija
 

Pronađena je mrtva 3. decembra. Za pripremu izveštaja bilo je potrebno skoro 3 nedelje. Prethodila je obdukcija tela.

Do sada je poznato da je Vanju ubio metak. Dva pištolja su pronađena. Ali još nije poznato da li su oni povezani sa ubistvom. Tome je prethodilo otmicu i ubistvo Panče Žežovskog iz Velesa 22. novembra. Njegov automobil Citroen se zatim koristi za kidnapovanje Vanje.

Palevski je napustio zemlju 30. novembra i preko Srbije i Bugarske pobegao u Tursku, gde su ga uhapsile lokalne vlasti u gradu Balikesiru. On je sada u ekstradicionom pritvoru. Biće potrebni meseci da bude izručen Makedoniji. Ostali osumnjičeni za otmicu i pomaganje u ubistvu, Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, nalaze se u pritvoru. U pritvoru je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike