Urušio se deo auto-puta u Kini, stradale 24 osobe: Rupa se odjednom otvorila, a onda su automobili koje je progutala planuli (VIDEO/FOTO)

01.05.2024

12:03

0

Na padini pored puta može se videti gomila pocrnelih automobila

Urušio se deo auto-puta u Kini, stradale 24 osobe: Rupa se odjednom otvorila, a onda su automobili koje je progutala planuli (VIDEO/FOTO)
Copyright Tanjug/Xinhua News Agency via AP

Deo auto-puta urušio se u sredu ujutru na jugu Kine, pri čemu su se automobili prevrnuli, a najmanje 24 osobe su poginule, javljaju državni mediji.

Osamnaest automobila palo je niz padinu nakon što se urušio deo auto-puta dug 18 metara, navodi se u saopštenju vlasti u gradu Meidžou u provinciji Guangdung.

Do nesreće je došlo oko 2 sata posle ponoći.

Broj mrtvih porastao je na 24 u sredu popodne, a prvobitno se pričalo o 19 stradalih, navodi kineska zvanična novinska agencija Sinhua.

U delovima provincije Guangdung zabeležene su rekordne kiše i poplave u poslednje dve nedelje, kao i grad. Neka sela u Meidžouu poplavljena su početkom aprila, a u gradu su poslednjih dana zabeležene jake kiše.

Svedoci su rekli lokalnim medijima da su čuli jaku buku i videli rupu koja se otvara nekoliko metara iza njih nakon što su prošli deo puta neposredno pre nego što se urušila.

Snimci i fotografije na društvenim mrežama pokazuju dim i vatru na licu mesta i ogradu auto-puta koja visi nad novinastalom rupom.

Na padini pored auto-puta može se videti gomila pocrnelih automobila.

Spasioci su prevezli 30 ljudi u bolnicu, javila je državna televizija CCTV.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike