AI robot pipao novinarku po zadnjici: Iznenada podigao ruku tokom intervjua, proizvođač tvrdi da je to uradio svojevoljno (VIDEO)

09.03.2024

13:42

0

Žena se, vidno zaprepašćena, odmah udaljila od njega

AI robot pipao novinarku po zadnjici: Iznenada podigao ruku tokom intervjua, proizvođač tvrdi da je to uradio svojevoljno (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/MeghUpdates

"Potpuno autonomni“ AI robot postao je viralan na internetu nakon što je, kako izgleda u snimku, uhvatio novinarku za zadnjicu tokom intervjua na tehnološkom festivalu u Saudijskoj Arabiji.

Novinarka Ravija Kasem govorila je ispred robota po imenu Mohamad kada je on pomerio ruku i dodirnuo joj zadnjicu, što se vidi u snimku koji kruži mrežama.

Kasem se, vidno zaprepašćena, udaljila od robota, podigavši prethodno ruku i pokazavši mu da prestane. Zatim je nastavila sa prezentacijom na DeepFest-u, događaju veštačke inteligencije koji se održava u Rijadu.

Firma za robotiku QSS, koja je razvila Mohamada, rekla je da je robot "potpuno autonoman“ i da radi "nezavisno, bez direktne ljudske kontrole“.

- Već smo detaljno pregledali snimak i okolnosti incidenta i nije bilo odstupanja od očekivanog ponašanja Muhamada, međutim, mi ćemo preduzeti dodatne mere da sprečimo bilo koga da se približi robotu u njegovim zonama kretanja - saopšteno je iz QSS-a, prenosi Metro UK.

 

 

Korisnici društvenih medija spekulisali su o motivu robota - jedan korisnik IksA optužio ga je da je "kodiran da bude jeziv“, a drugi ga je nazvao "robot ženskaroš“, dok je treći sugerisao da je robot možda hteo da se rukuje s novinarkom kad je izgovorila njegovo ime: "zato što je spomenula njegovo ime on je hteo da se rukuje sa njom, ali ona je stajala tamo gde je njegova ruka prošla. Za ovo su krivi ljudi, a ne robot".

Mohamad je dizajniran da pomogne u obavljanju zadataka u opasnim uslovima i u poboljšanju bezbednosti za ljude. Mohamad je napravljen u Saudijskoj Arabiji i govori dva jezika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike