Objavljen zastrašujući snimak sa robotskim psom ubicom: Dron ga spustio na krov, on krenuo da patrolira sa mitraljezom na leđima (VIDEO)

27.10.2022

14:33

0

Nakon što bespilotna letelica odleti, robot se podiže na četiri noge, a zatim počinje da skenira mete oko zgrade

Objavljen zastrašujući snimak sa robotskim psom ubicom: Dron ga spustio na krov, on krenuo da patrolira sa mitraljezom na leđima (VIDEO)
robot pas - Copyright Printscreen Twitter/EwingerMichelle

Kompanija koja proizvodi oružje za kinesku vojsku naravila je snimak u kom je pokazala svoju zastrašujuću novu vojnu tehnologiju, robotskog psa napadača koji na tlo može da se spusti dronom.

Video koji je prvobitno objavljen na verifikovanom Veibo nalogu „Kestrel Defense Blood-Wing“, stranice povezane sa kineskim odbrambenim izvođačem, prikazuje dron kako lebdi iznad zgrade, a zatim spušta robota na krov.

Nakon što bespilotna letelica odleti, robot se podiže na četiri noge, a zatim počinje da skenira mete oko zgrade sa nečim što izgleda kao neka vrsta automatskog oružja pričvršćena za njegova leđa.

Prema izveštaju „WarZone", oružje postavljeno na psa robota je verovatno kineski laki mitraljez QBB-97, koji je sposoban da ispali 650 metaka u minuti i ima domet od 400 metara.

U opisu koji je objavljen na stranici „Kestrel Defense Blood-Wing" navodi se da ovo oružje lako može da „izvede iznenadni napad“.

 

 

- Ratni psi koji se spuštaju sa neba pomoću teških dronovi Red Wing Forward isporučuju borbene robotske pse, koji se mogu direktno ubaciti u slabu kariku iza neprijatelja da bi pokrenuli iznenadni napad ili se mogu postaviti na krov neprijatelja da zauzmu komandne visine za suzbijanje vatrene moći. A kopnene trupe mogu da izvrše trodimenzionalni napad kleštima na neprijatelja u zgradi - navodi se u opisu.

Kineska tehnologija i drugo slično oružje do sada su dizajnirani da njima upravljaju ljudi, iako vojni analitičari strahuju da su sistemi po kojima će roboti biti dizajnirani da rade autonomno u razvoju i da bi uskoro mogli da budu raspoređeni na bojnim poljima.

 

 

Autonomni sistemi naoružanja bili bi posebno smrtonosni za protivničke snage, s tim da bi vojska koja ih razvija mogla da ih spusti duboko iza neprijateljskih linija u područja koja su ranije bila teško dostupna ili suviše opasna za raspoređivanje ljudskih vojnika.

Pas sve koji su gledali seriju „Crno ogledalo“ podseća na onog iz epizode „Metalhead“ („Metalna glava"), u kojoj žene pokušava da pobegne od robotskog psa ubica.

Ovo nije prvi „Kestrelov" rodeo sa robotskim psima. U avgustu je kompanija takođe isprobala psa robota koji bi mogao da nosi bacač municije.

 

 

I SAD su pronašle način da stave oružje na pse robote. "Ghost Robotics" je, na primer, predstavila robota opremljenog pištoljem u oktobru 2021.

Pse robote, bez pričvršćenog oružja, takođe je koristila njujorška policija u aprilu 2021. Upotreba Digidoga, kojeg je napravio „Boston Dinamics", prekinuta je u maju 2021. nakon reakcije javnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike