Princeza Dajana je lagala! Promenila je jedan podatak kada se prijavila za prvi posao dadilje za decu superbogataša

17.04.2024

17:34

0

U maju 1979. godine, kada je imala samo 17 godina, princeza Dajana se prijavila za posao dadilje u kompaniji Solve Iour Problem Ltd

Princeza Dajana je lagala! Promenila je jedan podatak kada se prijavila za prvi posao dadilje za decu superbogataša
Princeza Dajana - Copyright Profimedia

Fascinantna priča o princezi Dajani nastavlja da intrigira javnost. Nedavno je otkriveno da je princeza Dajana, u nadi da će dobiti posao dadilje superbogatašima, "namerno" upisala pogrešnu godinu rođenja u svom ugovoru o radu, koji je sada postavljen na aukciji za više od 5.000 funti.

U maju 1979. godine, kada je imala samo 17 godina, princeza Dajana se prijavila za posao dadilje u kompaniji Solve Iour Problem Ltd, specijalizovanoj za brigu o deci u elitnim porodicama. U svom rukopisu, princeza je navela pogrešnu godinu rođenja - 1960. umesto 1961., čime je pokušala da izgleda starije i time poveća šanse za dobijanje posla ili bar za višu platu.

 

 

Endrju Stou, aukcionar iz Auctioneum Ltd u Bristolu, potvrdio je da je greška u datumu rođenja bila namerno napravljena od strane princeze Dajane. Prema njegovim rečima, ovaj dokument predstavlja važan deo istorije i oslikava Dajaninu borbu da pronađe svoj put u životu kao mlada tinejdžerka koja se tek preselila u London.

Ugovor o radu koji je sada na aukciji otkriva Dajaninu adresu kao Cadogan Place SV1, gde je privremeno živela pre nego što se preselila u svoj stan u Kensingtonu. Takođe, dokument sadrži i spisak veština koje je princeza Dajana navela, uključujući "kuvar - osnovni nivo", kao i da je poznavalac "kućnih poslova", "životinja" i "baleta".

Profimedia
 

Solve Iour Problem Ltd, agencija koju je osnovala Meri Kuk, bila je renomirana agencija za zapošljavanje visoke klase koja je pružala osoblje za kraljevske rezidencije i domove bogatih i slavnih u Londonu.

Ovaj ugovor, koji predstavlja jedan od poslednjih snimaka Dianinog života pre nego što je postala princeza od Velsa, sada je na prodaju i predstavljen je u Auctioneum-ovoj 'Autographs & Memorabilia Online Auction', koja se završava 30. aprila, sa procenjenom vrednošću od 5.000 do 8.000 funti.

Princeza Dajana je imala različite poslove pre nego što se udala za princa Čarlsa i postala princeza od Velsa.

Ko je bila princeza Dajana

Princeza Dajana, rođena kao Dajana Fransis Spejenser (Diana Frances Spencer) 1. jula 1961. godine, bila je članica britanske kraljevske porodice kao supruga princa Čarlsa, sina kraljice Elizabete II. Rođena u Sandringemu, Dajana je postala poznata širom sveta zbog svoje humanitarne aktivnosti, stila i javnog profila.

Profimedia
 

Nakon što se udala za princa Čarlsa 1981. godine, postala je princeza od Velsa. Njihov brak je bio veoma javan i pratio ga je veliki medijski  interes. Par je imao dvoje dece, princa Vilijama i princa Harija.

Dajana je bila poznata po svojim humanitarnim aktivnostima i radu sa različitim dobrotvornim organizacijama. Bila je posebno posvećena borbi protiv mina i pomoći osobama sa HIV/AIDS-om i osobama koje pate od mentalnih i fizičkih oboljenja.

Nažalost, njen život je prekinut tragičnom smrću u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine, kada je imala samo 36 godina. Njena smrt je izazvala ogromnu tugu i žalost širom sveta, a Dajana je ostala zapamćena kao ikona i simbol lepote, ljubavi i humanosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike