Princ Hari: Princezu Dajanu prisluškivali novinari tabloida San

21.03.2024

22:00

0

U dodatku žalbi piše da je Dajana sumnjala da je praćena i prisluškivana

Princ Hari: Princezu Dajanu prisluškivali novinari tabloida San
Princ Hari - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Vojvoda od Saseksa Princ Hari rekao je da je izdavač britanskog tabloida San nezakonito presretao pozive njegove majke princeze Dajane i oca kralja Čarlsa Trećeg.

Hari je tražio sudiji višeg suda da doda nove tvrdnje u postojeću tužbu protiv izdavača Njuz grup njuzpejpers nakon što su izašli novi dokazi iz materijala koje je predala produžnica medijskog konglomerata Ruperta Murdoka NGN, rekao je njegov advokat Dejvid Šerborn, prenosu Asošijeted pres.

U dodatku žalbi piše da je Dajana sumnjala da je praćena i prisluškivana, a Šerborn je naveo da su prisluškivani pozivi Dajane i Čarlsa neizbežno otkrivali privatne podatke o tada devetogodišnjem Hariju.

"Novine optuženog opisale su brige njegove majke kao 'paranoidne zablude', iako je istina da je bila pod bliskim nadzorom i da su njeni pozivi nelegalno presretani", rekao je Šerborn.

On je naveo da su za to prisluškivanje znali novinari i direktori tog medija, dok su u saopštenju NGN ovi navodi ocenjeni kao "neopravdani zaključci u podmetnutom i ciničnom napadu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike