Stigle dobre vesti za Kejt Midlton posle priznanja da se leči od raka

11.04.2024

16:06

0

Vilijam je do skoro mogao da se pohvali ovim, a sada je ona došla na njegovo mesto

Stigle dobre vesti za Kejt Midlton posle priznanja da se leči od raka
Britanska kraljevska porodica - Copyright Profimedia

Prema novoj anketi, Kejt Midlton je nadmašila svog supruga princa Vilijama kao najpopularniju osobu britanske kraljevske porodice nakon što je obelodanila da se leči od raka.

U unapred napravljenom snimku koji je podeljen prošlog meseca princeza od Velsa otkrila je svetu svoje zdravstvene probleme, rekavši da su joj lekari otkrili kancer tokom planirane operacije abdomena u januaru.

Prema britanskoj anketi YouGov-a, Kejt (42) je od februara do aprila ove godine postala omiljeni član kraljevske porodice u Britaniji.

U februaru, pre nego što je njena dijagnoza bila poznata svetu, princ od Velsa imao je sa 77 procenata podrške bio omiljeni član britanske kraljevske porodice, a njegova supruga je bila na drugom mestu sa 74 odsto.

Početkom aprila rejting mame troje dece porastao je u danima nakon njenog šokantnog saopštenja o raku, povećavši njenu popularnost na 76 procenata, dok je Vilijamova pala na 73 procenta.

Profimedia
 

Na trećem mestu među omiljenima je Vilijamova tetka, princeza Ana, koja je na sebe preuzela mnoge dužnosti u teškim vremenima.

Anu, kraljevsku princezu, voli 71 odsto britanske populacije, a na četvrtom mestu je kralj Čarls III, koji se i sam trenutno bori sa rakom i koga podržava 63 odsto ljudi. Na petom mestu je njegov mlađi brat princ Edvard, vojvoda od Edinburga, sa 54 odsto, a na šestom kraljica Kamila sa 50 odsto.

Što se tiče princa Harija i Megan Markl, njihova popularnost je znatno opala od 2020, pa njega prema novoj anketi podržava 31 odsto građana Britanije, a nju tek 26 procenata. Međutim, oni su znatno voljeniji od princa Endrua koji je obeležen zbog skandala povezanog sa osueđnim pedofilom Džefrijem Epstajnom, pa ga podržava svega 6 odsto građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike