Temperatura ide i do 31. podeoka, a ima li nade za kišu? Spremite se, zna se datum kada će doći do preokreta

07.04.2024

19:45

0

Na teritoriji cele Srbije upaljeni žuti meteoalarmi

Temperatura ide i do 31. podeoka, a ima li nade za kišu? Spremite se, zna se datum kada će doći do preokreta
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Spremite se za još jedan pakleno vruć period, kako sugeriraju najave stručnjaka za vreme. Ubrzo ćemo se suočiti sa danima koji će obarati rekorde po visokim temperaturama, dostižući čak 31 stepen Celzijusa.

- Danas i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano i toplo. U ponedeljak i utorak u košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 28 do 31 °C. - najavio je večeras RHMZ.

pritnscreen/RHMZ
 

Očekuje se da će količina padavina u ovom periodu biti izuzetno mala, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih kišnih intervala samo u četvrtak, dok će petak doneti tek sporadičnu pojavu kiše na severoistoku zemlje. Nakon toga, do 11. aprila, očekuje se suvo vreme sa obiljem sunčanih perioda širom Srbije.

Novi frontalni sistem na početku druge dekade meseca neće doneti značajne padavine, ali će rezultirati padom temperatura

Upaljen meteoalarm za celu Srbiju

Pred nama su, tako, dani sa potencijalno opasnim vremenom, jer su, kao se navodi na sajtu RHMZ, na teritoriji cele Srbije upaljeni žuti meteoalarmi i to zbog vrućine!

I danas je na snazi žuti meteoalarm zbog vruća, ali samo u 4 dela Srbije - Bačkoj, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiju. Ali sutra i u utorak, cela Srbija je "obojena" u žuto.

Ujutru jakna

U narednih pet dana temperatura u čitavoj Srbiji kretaće se do 31 stepeni Celzijusovih, ali će minimalna dnevna temperatura biti u pojedinim gradovima tek 8 do 10 stepeni!

Uz umeren i jak jugoistočni vetar koji će duvati u ponedeljak i utorak u košavskom području, a najviša dnevnu temperaturu u većini mesta od 28 do 31 stepeni Celzijusovih, kako se navodi na sajtu RHMZ, malo je reći da ćemo se ujutru smrzavati, a preko dana biti na ivici toplotnog udara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike