Lukašenko zvanično saopštio: Belorusija se sprema za rat iako želi mir

02.04.2024

14:42

0

U izjavi objavljenoj na sajtu beloruskog predsednika citirana je poznatu izreku "Ako želite mir, pripremite se za rat"

Lukašenko zvanično saopštio: Belorusija se sprema za rat iako želi mir
Copyright Profimedia

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izneo je planove za jačanje vojne pripremljenosti svoje zemlje, istakavši da iako želi mir, Belorusija mora da se pripremi za potencijalne konflikte.

Osim toga, Lukašenko je naglasio da Belorusija ne preti nikome i da nema ambicija da osvaja tuđe teritorije, nego da sve vojne aktivnosti njegove zemlje imaju isključivo dobrambeni karakter.

U izjavi objavljenoj na sajtu beloruskog predsednika Lukašenko je citirao poznatu izreku "Ako želite mir, pripremite se za rat", rekavši da je istinita i da on nije lično izmislio tu frazu.

Lukašenko je dodatno istakao da je neophodna obuka relevantnih vojnih jedinica i da se trupe opremaju raznovrsnim naoružanjem i opremom kako bi osigurali bezbednost zemlje.

Uz to, on je naveo da su kritike koje dolaze iz "neprijateljskih zemalja" pokazatelj da Belorusija pravi ispravne korake u jačanju svoje odbrambene sposobnosti.

U zaključku je istakao da bi bilo katastrofalno da Belorusija dobija pohvale od "neprijateljskih zemalja", naglašavajući da je njihova podrška suprotna interesima i bezbednosti njegove zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike