Panika u srednjoj školi! Više od 50 đaka se gušilo, 30 prevezeno u bolnicu, neko im pustio gas u učionicu

21.03.2024

16:16

0

Trenutno nema konkretnih informacija o počiniocima

Panika u srednjoj školi! Više od 50 đaka se gušilo, 30 prevezeno u bolnicu, neko im pustio gas u učionicu
Copyright Profimedia

U školi u Drezdenu zavladala panika nakon što je nepoznata supstanca, slična suzavcu, izazvala ozbiljne zdravstvene probleme kod đaka.

Zbog incidenta do koga je došlo u četvrtak preprodne reagovale su hitna pomoć i vatrogasne službe.

Prema izveštajima, oko 11 časova, hitna pomoć i vatrogasci su pozvani u srednju školu u Drezdenu zbog više od 50 đaka koji su u dvorištu škole imali simptome gušenja, kašljanja i iritacije očiju. Ozbiljnost situacije bila je evidentna jer su neki đaci čak imali i krvave oči.

 

 

Više od 30 učenika je odmah prevezeno u bolnicu zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, dok su ostali dobili prvu pomoć na licu mesta.

Portparol vatrogasne službe Majkl Klare izjavio je za BILD da su hitno podigli uzbunu i pripremili klinike u Drezdenu i okolini kako bi se adekvatno reagovalo na ovu vanrednu situaciju.

Operacija spasavanja trajala je gotovo četiri sata, do oko 15 časova, a zastoji u saobraćaju oko škole dodatno su otežali situaciju. Nemačka policija je pokrenula istragu o ovom incidentu kao o mogućem slučaju nanošenja teških telesnih povreda, ali trenutno nema konkretnih informacija o počiniocima niti o supstanci koja je izazvala ovu dramatičnu situaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike