Ukrajinci napali biračka mesta u Hersonskoj oblasti!

15.03.2024

15:36

0

Zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenih ostali birači su u kratkom roku evakuisani iz pogođenih prostorija

Ukrajinci napali biračka mesta u Hersonskoj oblasti!
Copyright Profimedia

Ukrajinske snage granatirale su prostorije izbornih komisija u Kahovki i Briljovki, u Hersonskoj oblasti, javila je regionalna izborna komisija na svom Telegram kanalu.

Prema preliminarnim podacima, u Kahovki nije bilo žrtava, dok ih u Briljovki ima i trenutno im se pruža pomoć.

Zahvaljujući brzoj reakciji zaposlenih ostali birači su u kratkom roku evakuisani iz pogođenih prostorija.

Pored toga, u Skadovsku je došlo do eksplozije improvizovane eksplozivne naprave postavljene u kantu za smeće u blizini biračkog mesta, a u eksploziji niko nije povređen.

Podsetimo,  u Rusiji su danas počeli predsednički izbori koji će trajati do 17. marta i koji privlače veliku pažnju domaće i međunarodne javnosti. Zbog različitih vremenskih zona unutar zemlje, birališta su najpre otvorena na krajnjem istoku, uključujući Kamčatku i Čukotski autonomni okrug, dok će se poslednja glasačka mesta otvoriti u Kalinjingradu, na obalama Baltičkog mora.

Prema poslednjim informacijama, na biračka mesta u Rusiji poslato je impresivnih više od 333.000 posmatrača kako bi se osiguralo pravedno glasanje.

Iako su biračka mesta zvanično otvorena danas, prethodnih dana zabeleženo je da je oko 1,6 miliona građana iskoristilo mogućnost da glasa putem interneta, dok je više od 2,6 miliona ljudi glasalo ranije, koristeći svoje pravo na prevremeno glasanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam/RT.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike