Preko 700 međunarodnih posmatrača akreditovano za predsedničke Izbore u Rusiji

15.03.2024

11:13

0

Ela Pamfilova je naglasila da su posmatrači pokazali izuzetnu hrabrost dolaskom na izbore, uprkos "ogromnom pritisku Zapada" i raznim pretnjama

Preko 700 međunarodnih posmatrača akreditovano za predsedničke Izbore u Rusiji
Copyright Profimedia

Povodom predsedničkih izbora u Rusiji, koji se održavaju od 15. do 17. marta, Centralna izborna komisija (CIK) Rusije saopštila je da je više od 700 međunarodnih posmatrača iz 106 zemalja akreditovano da prati izborni proces. Ova informacija potvrđena je od strane predsednika CIK-a, Ele Pamfilove, koja je istakla značaj prisustva međunarodnih posmatrača uprkos izazovima sa kojima su se suočili.

Ela Pamfilova je naglasila da su posmatrači pokazali izuzetnu hrabrost dolaskom na izbore, uprkos "ogromnom pritisku Zapada" i raznim pretnjama. Ona je posebno pohvalila one koji su spremni da posete i posebno osjetljive regione kao što su Donjecka i Luganska Narodna Republika, kao i Hersonska oblast, demonstrirajući tako svoju posvećenost transparentnosti i fer izbornom procesu.

AP Photo
 

 

Predstojeći predsednički izbori u Rusiji privlače pažnju kako domaće tako i međunarodne javnosti, sa četiri kandidata koji se nadmeću za najvišu državnu funkciju. Kandidati uključuju Leonida Sluckog, Nikolaja Haritonova, Vladislava Davankova i aktuelnog predsednika Vladimira Putina, čija popularnost i politička dominacija postavljaju visoke očekivanja za ishod izbora.

Akreditacija velikog broja međunarodnih posmatrača odražava interes i značaj koji međunarodna zajednica pridaje ovim izborima, te se očekuje da će njihovo prisustvo doprineti integritetu i transparentnosti izbornog procesa. Kako se izbori približavaju, sve oči su uprte u Rusiju, u iščekivanju kako će se politički pejzaž oblikovati u narednim godinama.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike