Orban: I Mađarska i Slovačka promovišu mir

11.03.2024

21:45

0

Pelegrini je danas boravio u jednodnevnoj radnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se sastao sa svojim mađarskim kolegom Laslom Koverom, predsednikom Tomašem Suljokom i Orbanom

Orban: I Mađarska i Slovačka promovišu mir
Tan2022-9-16_95432129_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Mađarska će nastaviti da vodi politiku mira, kao što to čini i Slovačka, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban posle sastanka sa predsednikom slovačkog parlamenta Peterom Pelegrinijem u Budimpešti.

"Mađarska će učiniti sve da u budućnosti bude dobar sused Slovačkoj i ojača saradnju u interesu izgradnje mira", poručio je Orban na konferenciji za novinare, prenosi agencija TASR.

Povodom rata u Ukrajini, mađarski premijer je rekao da sa zabrinutošću gleda na to što stotine hiljada ljudi gine, a istovremeno nije jasno kada će se rat završiti.

Pelegrini i Orban su se saglasili da je suverenitet neophodan u okviru Evropske unije i kritikovali pokušaje Brisela da se ukloni pravo veta u donošenju odluka.

Pelegrini je danas boravio u jednodnevnoj radnoj poseti Mađarskoj, tokom koje se sastao sa svojim mađarskim kolegom Laslom Koverom, predsednikom Tomašem Suljokom i Orbanom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike