Ruska duma upozorava: Makronov savez za Ukrajinu nateraće Rusiju da izvadi svoj "revolver"

10.03.2024

22:27

0

Svi na Zapadu dobro znaju kakav je to revolver - kazao je Belik za "RIA Novosti"

Ruska duma upozorava: Makronov savez za Ukrajinu nateraće Rusiju da izvadi svoj "revolver"
Zgrada ruske Dume - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Poslanik Državne dume iz Sevastopolja i član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik izjavio je da će stvaranje saveza Francuske za slanje trupa u Ukrajinu primorati Rusiju da "izvadi revolver" u vidu strašnog oružja i uperi u neprijatelja.

Ranije je "Politiko" preneo da Francuska stvara savez zemalja spremnih da pošalju zapadne trupe u Ukrajinu.

Prema publikaciji, Estonija, Letonija i Litvanija su "mnogo otvorenije za tu ideju" od većine zemalja EU, uključujući Nemačku, Češku i Poljsku.

AP Photo/Alexander Zemlianichenko
 

- Slanje evropskog vojnog kontingenta u Ukrajinu više nije samo crvena linija, već revolver usmeren na Rusiju. Nećemo imati drugog izbora nego da izvadimo naš revolver u obliku strašnog oružja i prislonimo ga neprijatelju na glavu. Svi na Zapadu dobro znaju kakav je to revolver - kazao je Belik za "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su veoma osetljive na sopstvene gubitke, stoga će francuski predsednik Emanuel Makron možda ostati usamljen sa svojom idejom.

- Niko na Zapadu ne sumnja da će biti gubitaka, pa je malo verovatno da će poslati ekspedicione snage u Ukrajinu. Oni će samo maksimalno podržati dozirane zalihe svojih vojnika, a prvu violinu tu neće svirati Francuzi, već baltičke zemlje - ocenio je Belik.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike