Američki obaveštajac burno reagovao na obelodanjeni snimak: Bundesver je ugrozio NATO i nacionalnu bezbednost SAD

09.03.2024

11:23

0

Riter je istakao da postoje oficiri u Bundesveru koji pokušavaju da deluju nezavisno od zvanične politike Nemačke

Američki obaveštajac burno reagovao na obelodanjeni snimak: Bundesver je ugrozio NATO i nacionalnu bezbednost SAD
Copyright Profimedia

Bivši američki obaveštajac Skot Riter naglasio je da je situacija koja se odvija u vezi sa Nemačkom i njenim vojnim planovima ozbiljna pretnja nacionalnoj bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država.

Riter je ukazao na činjenicu da nemački parlament nije podržao ideju premeštanja krstarećih raketa "taurus" u Ukrajinu, što je jasan znak da postoji neslaganje unutar Nemačke i NATO-a.

- Ovo je priča o tome kako evropske zemlje i NATO ugrožavaju nacionalnu bezbednost SAD. Moram da podsetim ljude da je nemački parlament ne jednom, već dva puta velikom većinom odbacio ideju o prebacivanju krstarećih raketa "taurus" iz Nemačke u Ukrajinu - rekao je Riter.

 

Takođe, Riter je istakao da postoje oficiri u Bundesveru koji pokušavaju da deluju nezavisno od zvanične politike Nemačke, zaobilazeći Ministarstvo odbrane, kancelara i parlament, što sugeriše na potencijalne pukotine u vojnoj strukturi Nemačke i nedostatak koordinacije u vojnim planovima.

Audio-snimak razgovora visokih nemačkih oficira koji su razmatrali moguće napade na Krimski most, koji je objavila glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT, Margarita Simonjan, dodatno je potvrdio sumnje u zapadnu umešanost u sukob u Ukrajini.

Oficiri su diskutovali o detaljima kako bi mogli da izvedu napad na Krimski most, isporuče rakete i obuče ukrajinske vojnike za napad tako da Nemačka ne pređe svrenu liniju direktne umešanosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je da ovaj razgovor jasno pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike