Tramp je saterao u ćošak! Niki Hejli potvrdila da se povlači iz predsedničke trke!

06.03.2024

12:23

0

Pobedila je na samo dva mesta u predizborima

Tramp je saterao u ćošak! Niki Hejli potvrdila da se povlači iz predsedničke trke!
Copyright AP Photo/Meg Kinnard

Republikanka Niki Hejli povlači se iz trke za predsedničke izbore 2024. u Americi, piše Volstrit žurnal.

Hejli je pobedila na samo dva mesta u predizborima, u Vašingtonu i Vermontu.

Bivša guvernerka Južne Karoline saopštila je u sredu da izlazi iz republikanske predsedničke trke nekoliko sati nakon što je ta vest odjeknulana osnovu tvrdi izvora upoznatih sa njenim planovima.

- Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga - istakla je ona.

Hejli, koja je bila Trampova ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama, bila je poslednji od desetak glavnih kandidata koje je bivši predsednik pobedio na predizborima republikanske stranke u kojima je dominirao od početka do kraja - uključujući pobedu u 14 od 15 izbora Republikanske stranke u "superutorak", bez obzira na to što je preskočio partijske debate i zadržao mnogo lakši raspored putovanja po državama od svih njegovih rivala.

Hejli je obećala da će ostati u trci bar do "superutorka". Takođe je počela da zaoštrava svoje napade na Trampa, ali je čak i u svojoj matičnoj državi Južnoj Karolini doživela poraz, četvrti uzastopni 2024. godine.

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik)
 

Bivši američki predsednik koji ponovo želi da se kandiduje za Republikance uverljivo je pobedio u 14 od 15 saveznih država. Nije samo u Vermontu, ali je sve vreme imao osetnu prednost. Nijedan drugi kandidat nije tokom proteklih decenija tako dominirao na predizborima, kažu politički analitičari.

Tramp je u Kaliforniji, Teksasu, Oklahomi, Tenesiju, Alabami, Severnoj Karolini pobedio s prednošću većom od 50 odsto ispred Hejli.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike