Oglasio se Tramp posle presude Vrhovnog suda: "Ovo je velika pobeda za Ameriku"

04.03.2024

18:00

0

Vrhovni sud je ranije danas jednoglasno stao na stranu bivšeg predsednika, poništivši odluku savezne države Kolorado koja ga je diskvalifikovala zbog navodnog učešća u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine

Oglasio se Tramp posle presude Vrhovnog suda: "Ovo je velika pobeda za Ameriku"
Donald Tramp - Copyright Tanjug/AP Photo/Steve Helber, Pool

Kandidat Republikanske stranke za predsedničku nominaciju Donald Tramp izjavio je danas da odluka Vrhovnog suda SAD, kojom mu je dozvoljeno da ostane na glasačkom listiću u Koloradu, predstavlja veliku pobedu za Ameriku.

- Ovo je velika pobeda za Ameriku. Veoma, veoma važna. Podjednako važna za našu zemlju biće i odluka koju će Vrhovni sud uskoro doneti o imunitetu za predsednika - bez koje bi funkcija predsednika postala samo ceremonijalna, što je daleko od onoga što su osnivači nameravali - rekao je Tramp u izjavi za Foks njuz.

Dodao je da nijedan predsednik ne bi mogao pravilno i efikasno da funkcioniše bez "potpunog imuniteta".

AP Photo/Rebecca Blackwelli
 

- Naša zemlja bi bila izložena velikom riziku - poručio je Tramp.

Vrhovni sud je ranije danas jednoglasno stao na stranu bivšeg predsednika, poništivši odluku savezne države Kolorado koja ga je diskvalifikovala zbog navodnog učešća u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Sudije Vrhovnog suda objavile su odluku dan pre sutrašnjeg "super utorka", kada na unutarstranačke izbore izlaze republikanci u 15 saveznih država.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike