Koga se to Bajden plaši? Zbunio se pred novinarima, pa priznao: Opet ću upasti u nevolje (VIDEO)

06.03.2024

10:38

0

Da li je to aktuelni predsednik SAD priznao da ipak ne upravlja on zemljom i da mora nekome da polaže račune?

Koga se to Bajden plaši? Zbunio se pred novinarima, pa priznao: Opet ću upasti u nevolje (VIDEO)
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Zbunjeni predsednik SAD Džozef Bajden još jednom je priznao da će "upasti u nevolje" zbog odgovaranja na pitanja novinara u utorak, samo nekoliko sati pošto je njegova sekretarka za štampu branila njegovu mentalnu oštrinu.

Osamdesetjednogodišnji lider Amerike počeo je da izgovara poznatu rečenicu pre nego što je sasvim podigao mikrofon sa stola prilikom pokretanja operativne grupe čiji je cilj smanjenje troškova za američke porodice.

- Imam mnogo pitanja. Bolje da ne počinjem da odovoran. Upašću u nevolje - promrmljao je Bajden, izazvavši smeh među novinarima.

 

 

Zatim je izdahnuo u mikrofon pre nego što ga je ponovo spustio i tupo zurio ispred sebe otvorenih usta, ignorišući neke od poslednjih pokušaja reportera da mu postave pitanje.

- O moj Bože. Ovom čoveku nije dobro - napisao je na Iksu bivši savetnik za kampanju Demokratske stranke Peter Daou.

Bajdenovo neobično ponašanje usledilo je nekoliko sati nakon što je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer kritikovala novinara zbog pitanja zašto se predsednik uvek oslanja na beleške tokom javnih saopštenja.

Iako reporter nije insinuirao da je to dokaz slabog mentalnog zdravlja, Žan-Pjer je skočila u odbranu Bajdena.

- Uznemireni ste jer predsednik ima kartice? Postavljate mi pitanje o tome da predsednik ima kartice? Predsednik koji je imao verovatno najuspešnije prve tri godine administracije od bilo kog modernog predsednika? Uradio je više u prve tri godine od većine predsednika koji su imali dva mandata - odgovorila je Žan-Pjer, izbegavajući konkretan odgovor na pitanje.

AP Photo/Alex Brandon
 

Ovo nije bio prvi put da je Bajden priznao da ga je njegovo osoblje savetovalo da ograniči razgovor sa novinarima - čak je i ranije rekao da će imati "probleme" zbog toga.

Bajden je to prvi put pomenuo na konferenciji za novinare 2021. godine, nekoliko dana nakon što je bivša sekretarica za štampu Džen Psaki priznala da joj se ne dopada da predsednik previše priča sa novinarima.

- Vi ste loši. Ne bi trebalo da odgovaram na sva ova pitanja. Trebalo bi da odem, ali ne mogu da odolim vašim pitanjima - kazao je Bajden tada, a isto je ponovio i mesec dana kasnije, rekavši jednom novinaru da će "upasti u nevolje sa osobljem ako ovo ne uradi na pravi način“.

Bajdenova mentalna izdržljivost bila je tačka spora tokom njegovog predsedničkog mandata i pojačana je uoči izbora. Ankete pokazuju da su glasači veoma zabrinuti zbog Bajdenovih godina.

Anketa ABC News/Ipsos ovog meseca pokazala je da je 86 odsto odraslih Amerikanaca reklo da je Bajden prestar za još jedan mandat.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike