Seks skandal i orgije u zatvorima u SAD: Čuvarke često siluju zatvorenike, jedna čak zatrudnela - "Bila sam ranjiva"

29.02.2024

23:30

0

Od 140 zatvorskih čuvara koje su istraživali, čak su 62 su dobila ili dala otkaz, a većina je prošla sa opomenom

Seks skandal i orgije u zatvorima u SAD: Čuvarke često siluju zatvorenike, jedna čak zatrudnela - "Bila sam ranjiva"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Najmanje 30 zatvorskih čuvara u Kentakiju imalo je neprimeren odnos sa zatvorenicima u zadnjih 16 meseci, a jedna čuvarka ostala je trudna nakon odnosa sa zatvorenikom kog je čuvala, objavio je Herald-Leder! 

Do tih podataka bilo je teško doći, ali nakon pravne bitke novinari su se izborili za objavu podataka koji završavaju sa novembrom 2023. godine. 

Jedan od najgorih je onaj u kojem je čuvarka Trista Foks (39) optužena da je silovala zatvorenika u zatvoru u Kentakiju u decembru 2022. godine. Prema zakonima u ovoj saveznoj državi , preti joj i do pet godina zatvora.

Druga je dala otkaz kad se otkrilo da je u neprimerenoj vezi sa zatvorenikom. Istražiteljima je rekla da je bila ranjiva.

- Prišao mi je na pogrešan dan, mislim, ne znam šta hoćete da vam kažem? - rekla je čuvarka.

Zatvorenik s kojim je imala odnose bio je puno otvoreniji.

- Uživam u trenutku - rekao je.

Profimedia
 

Jedna ostala trudna

U zatvoru u Ovensboru čuvarka je ostala trudna nakon što se spetljala sa zatvorenikom. Bilo je to 2022. godine, a dobila je otkaz čim se za sve saznalo. Da stvar bude još gora, ona je bila zadužena za to hoće li i pod kojim uslovima neki zatvorenik dobiti uslovnu kaznu. Uz neprimerene odnose sa zatvorenicima utvrdili su kako je najmanje 14 zatvorskih čuvara nabavljalo zatvorenicima drogu i ostale stvari u zamenu za novac.

Od 140 zatvorskih čuvara koje su istraživali, čak su 62 su dobila ili dala otkaz, a većina je prošla sa opomenom.

- Svaku informaciju koju dobijemo vrednujemo isto, bez obzira je li to dojava ili nešto drugo, najbitnija je istina. U ovakvim situacijama moramo pokazati zube i postaviti se agresivno - rekao je Skot Džordan, glavni u komisiji za zatvorski sistem u Kentakiju.

Slučajevi odnosa između čuvara i zatvorenika postali su sve češći u Americi. Univerzitetski profesor Džuda Šept rekao je kako je jedan od problema i taj što čuvari rade u teškim uslovima i često se mogu osećati izolovano.

Poslednji slučaj je 20-godišnja Akira Džons iz Memfisa koja je završila u pritvoru jer je navodno imala odnose sa zatvorenicima, dok u Južnoj Dakoti dve zatvorske službenice, čuvarka i medicinska sestra, čekaju presudu nakon što su ih osudili za seks sa zatvorenicima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike